Care e diferenta dintre un motocultor si o motosapatoare?

motocultor gradina

Daca ai crezut pana acum ca acesti doi termeni sunt doua denumiri diferite pentru acelasi produs te anunt ca a fost o greseala. Sunt de facut cateva precizari in aceasta privinta deoarece sunt si persoane specializate in domeniul agrticulturii care folosesc acesti doi termeni interschimbabili, cand, de fapt, cei doi sunt total diferiti si obiectele pe care le reprezinta se folosesc la activitati total diferite.

Ce este un motocultor?

Cea mai simpla definitie pe care o pot da este aceea ca un motocultor este facut sa sfarame solul foarte dur si compact si sa il transforme intr-o suprafata numai buna pentru a planta. Pe motocultorbun.ro puteti observa ca exista trei tipuri de motocultoare:

  • motocultor cu lama in fata: acestea se folosesc in gradinile de dimensiuni mici – medii; numele sau spune tot, lama care sfarama pamantul aflandu-se in partea frontala a masinariei;
  • motocultor cu lama in partea centrala: acesta este genul de motocultor usor de folosit si foarte stabil;
  • motocultor cu lama in spate: de departe cele mai puternice tipuri de motocultoare sunt cele care au lama in spate; sunt mai grele si mai dificil de manevrat, dar greutatea le ofera un avantaj deoarece pot patrunde mai usor in solul dur;

Ce este o motosapa?

Scopul unei motosape este acela de a amesteca solul care este deja sfaramant cu diferite compozitii pentru plante sau de a-l aduce cumva la un coeficient de granulatie mai mare. Mai precis, motosapa se ocupa exact de procesul intermediar dintre maruntirea solului si plantare.

You Might Also Like