De ce experții in parenting recomanda să crestem copii independenți, amabili | Partea I

De ce experții in parenting recomanda să crestem copii independenți, amabili Partea I

Tendințele în stilurile de parenting se schimbă la fel ca generațiile. Acum? Cei mai mulți experți despre care vorbim ajungem la un consens asupra unei singure idei: Trebuie să reafăimăm creșterea copiilor mai amabili, mai empatici și independenți.

Toate acestea vin ca o îndepărtare accentuată de părinții cu elicopterul – ultima vorbă majoră din cercurile parentale. Termenul „parenting elicopter” a fost creat în 1990 de cercetătorii în dezvoltarea copilului și experții în domeniul parentalității Foster Cline și Jim Fay. Acesta a căutat să dea un nume unui stil de parenting specific care a definit o generație: părinții se plimbă constant în jurul copilului lor, dornici să vină la salvare la un moment dat. Așa cum sunt cele mai multe mișcări de părinți, aceasta s-a născut din cele mai bune intenții. Însă, încet, experții au ajuns să realizeze că ar putea avea consecințe nedorite.

Un studiu publicat în revista Developmental Psychology a studiat modul în care acest stil de parenting a afectat copiii pe termen lung. Cercetătorii au descoperit că copiii ai căror părinți au prezentat tendințe de „elicopter” (precum dictarea modului în care se joacă), au fost mai puțin capabili să își regleze emoțiile pe măsură ce au crescut. Sau pe subiectul arderii (o altă tendință a sănătății noastre în acest an), un studiu publicat în luna septembrie a descoperit că parentingul cu elicopterul a condus copiii la sentimente crescute de arsuri în colegiu. Unii sugerează, de asemenea, că tendința este probabil legată de creșterea actuală a stresului și a anxietății în rândul adulților tineri.

Bobbi Wegner, Psy.D. – care este și psiholog clinic la Boston Behavioral Medicine și lector adjunct în advocacy pentru copii la Harvard Graduate School of Education – este de acord că acest lucru duce la criza de sănătate mintală care afectează copiii astăzi – o situație mai stresată- în afara demografiei adulților tineri. „Copiii nu li se oferă instrumentele pentru a avea succes singuri, iar pe măsură ce cresc, vedem rezultatele – creșterea problemelor de sănătate mintală și rezolvarea deficitară. Anxietatea este polio-ul acestei generații”, spune ea.

Aceasta a însemnat o mutare a priorităților – departe de supraparentă, spre independență.

You Might Also Like