Legatura dintre McDonald’s si relatiile umane

mcdonalds

Ea tanara pitipoanca educata de gainile tinute in cotetul din spatele casei si pe terenurile cu porumb de pe campiile Dobrogei, el cocalar ajuns la 33-35 de ani, insa dezvoltat in ultimii trei ani intr-un orasel de la marginea Fiorenzei. Amandoi se tin de mana si defileaza prin mall: el cu mers leganat, capul usor lasat pe spate, plescaind ciunga, cu palmele deschise si cu bratele vizibil departate de corp, iar ea topaind zgomotos si ferm pe tocurile unor cizme negre ce acopera genunchiul, cu o fusta alba ce se chinuie din rasputeri sa-i acopere bucile si un tricou negru decoltat ce lasa sa se vada bretelele sutienului si lantul din aur revarsat intre sanii bronzati la solar.

Ajung parca dezorientati in zona fast-food-urilor si se opresc intr-un punct de unde pot observa mai bine locul unde este cea mai intinsa coada de infometati. El, usor nerabdator si cu impresiile unui om de afaceri presat de timp, se uita la ceas si da ochii pe spate, dar atent sa nu fie observat de ea. Se mangaie usor pe burta invelita de un bluzon mulat si se preface ca ar fi atent la indicatiile ei. Ea intinde bratul si indica cu varful unghiei false pe care este pictat tot poporul chinez, locul de unde ar trebui ca el sa-i procure hrana.

Civilizat, amandoi se aseaza la capatul randului de la McDonald’s. El se face ca priveste atent tavanul si decide ca l-ar putea observa mai bine daca ar avea ceva care sa-i stimuleze imaginatia. Baga mana in buzunar si scoate un manunchi de chei pe care incepe sa le zdrangane, nu foarte zgomotos, precum niste castagnete. Ea, deja vizibil plictisita, bate usor dintr-un picior si baga mana in geanta din piele, mare cat o sacosa cu ajutoare pentru sinistrati, de unde-si scoate telefonul pe care-l duce cat mai aproape de ochi si incepe sa-l butoneze.

Dupa aproape zece minute, ajung la casa si se holbeaza la meniuri ca si cand le-ar vedea pentru prima data, in ciuda casierului amabil, caruia deja i-a pierit zambetul fals din cauza nehotararii celor doi musterii. Devin un pic agitati si intre ei pare sa existe o discutie contradictorie. Ea se enerveaza si se retrage, iar el, hotarat, ii face repede semn tanarului sa-i aduca comanda. Ea se intoarce cu spatele si paseste incet in directia mea, iar el, tinand in mana punga din hartie cu de-ale gurii, o ajunge repede din urma. O apuca de brat si amandoi grabesc pasul, ea tinand capul usor aplecat in fata. “Nu fii ma proasta. Ti-am zis ca astia aici n-are ciorba de-aia cum am luat in Italia…”, s-a rastit el. Tanara a replicat ceva pitigaiat, insa deja se indepartasera de mine, iar urechile nu mai captau conversatia lor, insa el gesticula impunator in dreptul ei pe masura ce se indreptau, probabil, spre iesire.

Concluzie. Cei de la McDonald’s ar trebui sa ia in considerare introducerea in meniu a unui nou produs, McCiorba, spre exemplu. Pentru ca, iata, lipsa lui a generat o discutie extrem de aprinsa in interiorul unui cuplu ce initial parea… perfect.

You Might Also Like