Lua-te-ar dracu! Doamne iarta-ma.

fu

De cate babe este nevoie ca sa-ti doresti ca la un moment dat sa vezi un infarct live, in fata ochilor, si sa mai simti si satisfactie? Va spun eu: de una singura. Si a inceput asa: “Fir-ai al dracului tu sa fii! Doamne iarta-ma. Lua-te-ar dracu’ sa te ieie! Doamne iarta-ma (…) Pupa-te-ar toti dracii!… Doamne iarta-ma, ca uite cum ma faci sa dracui”. Da. O enervase un tip care a imbrancit-o putin din cauza inghesuielii din microbuz si care apoi i-a spus: “Mamaie, muta-ti bre trasita mai incolo… Pai, chiar asa?”

Stateam si ma gandeam cat de bazata era babuta pe credinta ei (cred ca e deja la un level 80, sau ceva de genul asta) daca dupa fiecare dracuiala cerea iertare divinitatii, ca mai apoi sa-l mai arunce inca odata pe uciga-l toaca la inaintare si sa-si ceara iertare din nou, convinsa ca deja a fost pasuita pentru spusele anterioare (heavy stuff).

Mi-l si imaginez asa pe Doamne-Doamne stand pe un norisor alb si pufos, cu un ochi concentrat spre baba noastra si cu un carnet de notite: “A dracuit!… Ah, uite si-a cerut iertare. Petre, cate poameni a facut pana acum? 5.267? Waw! Buuun. Taiem… Uite, ma! Iar a dracuit! Aaaa, hai ca si-a cerut din nou iertare. Taiem…”

Nu a fost prima mamaie pe care am vazut-o comportandu-se ca o persoana izbita de Tourette, chiar au fost prea multe. Aceleasi babe se inghesuie evlavioase duminica sub tavanul bisericesc (stiu ca-i zice intr-un fel, dar ma lasa memoria) si o pun de acatiste, pomelnice, plecaciuni si inchinaciuni de zici ca le-a promis Jesus ca in Rai le va face pe toate sa arate ca la 20 de ani. Ah, chiar a promis ceva de genul asta.

You Might Also Like