Crezi că îți umpli frigiderul corect? Iată ce spun specialiștii

interior frigider

Orice tip de frigider ai avea, în el există anumite zone în care e ideal să depozitezi anumite alimente, dar sunt și spații pe care trebuie să le lași libere pentru ca circulația aerului rece să fie optimă și frigiderul să funcționeze la capacitate maximă.

Păstrându-l cât mai organizat acesta va reuși să se păstreze și el rece și să fie mai economic, folosind întreaga energie solicitată exclusiv pentru răcire, fără a exista pierderi. Altfel spus, vei plăti mai puțini bani la factura de curent, dar vei economisi și prin mâncarea pe care obișnuiai s-o arunci.

În termeni simpli, zonele principale ale unui frigider sunt congelatorul și frigiderul propriu-zis. Dincolo de această compartimentare standard a frigiderelor există câteva sfaturi de la Topfrigidere.ro care te vor conduce exact spre cea mai bună modalitate de a depozita mâncarea în frigider.

Sfaturi pentru organizarea alimentelor în frigider

  1. Ține în față alimentele pe care le consumi cel mai des – asta înseamnă că acestea vor fi mai ușor de accesat, deci ușa frigiderului va sta mai puțin deschisă. Cu cât stă mai mult timp deschisă, cu atât mai multă energie electrica va folosi frigiderul.
  2. Dacă ții frigiderul foarte bine organizat și ai grijă ca alimentele care se apropie de data de expirare să nu fie ascunse undeva în spatele frigiderului, nu va mai fi nevoie să arunci zilnic câte ceva, știind că bacteriile se pot împrăștia de la un aliment la altul.
  3. Lasă spațiu liber pe lângă marginile interioare pentru a permite aerului rece să circule și să își facă treaba. Vei evita astfel blocarea circulației și vei permite frigiderului să răcească mai bine, ceea ce conduce la economisirea de bani.

Compartimentarea frigiderului

După cum bine știți sunt compartimente speciale în fiecare frigider, cum ar fi sertarele de la baza acestuia, acelea care sunt create special pentru depozitarea alimentelor proaspete, cum ar fi legumele sau fructele. Un astfel de compartiment ar trebui să răcească foarte bine și să fie sigilat corespunzător, ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie la fel de uscat precum restul frigiderului, ci mai uscat, păstrând fructele și legumele în stare proaspătă pentru mai mult timp.

Rafturile de pe ușă pot fi considerate alte compartimente ale frigiderului. După cum bine știți, acestea sunt făcute special pentru sticle de apa, lapte, sucuri, vin, sau orice alt fel de băutură. Acea zonă este de regulă nu foarte rece și s-ar putea să nu fie zona ideală pentru conservarea laptelui, deoarece e indicat ca laptele să stea la o temperatura de cel mult 4 grade Celsius, fapt pentru care trebuie să i se găsească o zonă mai rece.

You Might Also Like