De lux sau de centura, tot prostituata e

fata

Imi spunea o colega ca prostituata de lux nu e ca alea de le vezi despuiate pe marginea drumului, la minus 5 grade afara, cu fusta cat palma si buric la vedere. Ba chiar prostituata de lux nici nu prea e prostituata – e o fata mai desteapta, care arata bine si care toaca banii bogatanilor. Se pune daca-i toarna si doi boraci? Daca da, atunci gandul imi zboara imediat la bacauanca Monica Columbeanu. Chiar umbla si bancul ala: “Cum s-au cunoscut Iri si Monica? R: Cand Iri s-a dus la curve”. Eh, e lumea rautacioasa.

Acuma serios vorbind (e pe naiba), este vreo diferenta intre prostituatele de lux si basoaldele de centura, alea care raman des insarcinate? Unii ar spune: “Da bei, ca alora de lux le mai zice si doamne de companie…” Da. Uneori e bine sa pleci de la definitie:

PROSTITÚTIE s. f.  Fapta (infractionala) comisa de femeia care practica relatii sexuale cu diverse persoane pentru a-si procura mijloacele de existenta.

PROSTITUÁTa, prostituate, s. f. Femeie care practica prostituaia; târfa. [Pr.: -tu-a-] – Din fr. prostituée.

TÂRFA
~e f. fam. Femeie desfrânata; prostituata; târâtura. /cf. tearfa

Definitional, nu cred ca mai exista vreun dubiu ca cea mai veche meserie din lume le catalogheaza la fel pe toate practicantele ei. Faptic, probabil, daca esti curva de lux ai mai multa demnitate decat o asfaltina sau trotinela? Nu cred, dar cel putin apari la televizor.

You Might Also Like