Un expert în relații, Margaret Paul: găsirea iubirii adevărate și de ce atrageți oamenii greșiți – 1

găsirea iubirii adevărate și de ce atrageți oamenii greșiți

În vârtejul de trandafiri roșii și inimi de bomboane, care este Ziua Îndrăgostiților, este suficient să spunem că avem dragoste pe creier aici la novotab. Găsirea „alusului” a devenit un soi de ideal atunci când vine vorba de relații: Suntem optimisti că jumătatea sufletului există, dar recunoaștem că este destul de rară și dificil de găsit.

De aceea am fost încântat să vorbesc cu experta în relații Margaret Paul, doctor, despre acest episod al podcastului „novotab green”. În calitate de cel mai vândut autor cu un doctorat. în psihologie, Margaret pare să ducă relații la știință: știe exact ce este nevoie pentru ca relația să dureze, precum și ce se întâmplă cu adevărat atunci când un cuplu doar „își pierde magia”.

„Cea mai înaltă experiență în viață este împărtășirea iubirii”, îmi spune ea în episodul din această săptămână. În timp ce majoritatea dintre noi ar fi de acord, dragostea adevărată poate fi dificil de găsit, mai ales dacă simțiți că atrageți parteneri indisponibili emoțional.

Totul începe din interior.

Poate părea evident, dar Margaret explică faptul că înainte de a putea găsi iubirea adevărată, trebuie să lucrați asupra voastră. Și nu vorbim doar de îngrijire de sine (deși menționează că o ședință bună de yoga și spa face și minuni). Potrivit lui Margaret , dragostea de sine necesită muncă; trebuie să vă legați de sinele vostru înainte de a vă putea aștepta să vă legați cu adevărat de un altul.

„Există o mare diferență între a încerca să obțineți iubire și a împărtăși de fapt dragostea. Nu putem împărtăși iubirea dacă nu avem dragoste de împărtășit”, îmi spune ea.

Ceea ce înseamnă ea este că dragostea este ca o tranzacție. Dacă nu ai parte de dragoste din interiorul tău, este probabil să nu primești o iubire adevărată și intimă în schimb.

Imaginează-ți sinele tău interior ca un copil mic: „N-ai putea să te duci prin cartier încercând să găsești pe altcineva care să aibă grijă de copilul tău, nu?” Spune Margaret . Atunci când nu avem grijă de propriile noastre sentimente, în esență, rugăm pe altcineva să „aibă grijă” de acel copil mic. Chiar dacă altcineva se oferă să îți îngrijească copilul, copilul se va simți totuși respins de tine. „Și asta se întâmplă la nivel interior”, adaugă Margaret .

Practic, dacă nu te iubești pe tine, nimeni altcineva nu poate umple acel gol – oricât de mic ar fi.

You Might Also Like