Detergenti universali DIY

Detergenti universali DIY

Este cu adevarat posibil sa-ti faci propria solutie de curatare naturala universala, care functioneaza si cum ar fi cumparata din magazin? Se pare ca… da! Există atât de multe avantaje prin a va crea propriile dvs. produse de curățare. În general, este mai ieftin, mai sănătos pentru dvs. și mai sigur pentru mediu. Puteți face o varietate de produse de zi cu zi, cum ar fi un detergent universal și detergenți de rufe, precum și preparate speciale pentru lucrurile pe care nu le curățați în fiecare zi, cum ar fi perdele sau covoare.

Anumite produse de curățare cumpărate în magazine sunt compuse în principal din apă, substanțe chimice și parfumuri. Unele dintre aceste substanțe chimice pot agrava alergiile și sensibilitățile pielii. Se recomanda in cazul unelor produse chiar să utilizați o mască sau să aerisiti o cameră în timp ce le folosiți. Merită să te întrebi dacă le poți înlocui cu opțiuni mai blânde!

Dar functioneaza, de fapt?

S-ar putea să vă gândiți că agenții de curățare naturali nu vor face o treabă atât de bună ca și produsele cumparate din magazin cumpărați, cu înălbitori și amoniac. Dar ai fi surprins! Iată trei rețete pentru produse bio și eficiente, pe care le puteți face folosind ingrediente pe care probabil le aveți deja acasă.

Detergent pentru scopuri multiple:

Ingrediente

  • 1 lingură de peroxid de hidrogen
  • 1 linguriță Săpun lichid Castilian
  • 10 picături de ulei esențial de mentă
  • 5 picaturi de ulei esential de eucalipt
  • 5 picaturi de ulei esential de lamaie

Metodă

Se adaugă peroxidul de hidrogen, săpun lichid și 2 linguri de apă într-o sticlă de pulverizare mică. Adăugați uleiurile esențiale și agitați bine. Stocați timp de până la 2 săptămâni într-o sticlă de sticlă mică sau din plastic.

Peroxidul de hidrogen: se găsește într-o sticlă din secția de farmacie din supermarket. Este un dezinfectant și dezinfectant natural și este atât de sigur încât puteți dezinfecta periuțele de dinți cu acesta. Este, de asemenea, nescarnat și trebuie păstrat într-un recipient întunecat. Proprietățile sale fără parfum și gaze sunt ceea ce îl face un dezinfectant fantastic și este excelent pentru pulverizarea pe plăcile de lemn din bucătărie după ce le-ați curățat.

Sapun lichid: Acesta este un săpun pe bază de legume, care îl face deosebit de delicat, dar combinația de uleiuri vegetale, cum ar fi nucă de cocos și măsline, îl fac extrem de eficient în curățarea și tăierea grăsimilor.

Ulei esential de mentă: antibacterian, antifungic, antiseptic, antiviral

Ulei esențial de eucalipt: antiinfecțioasă, odorizant

Ulei esențial de lămâie: antifungice, antiseptice, antiinfecțioase, antivirale

Spray pentru suprafețe de lucru universale

Ingrediente

2 linguri Săpun lichid Castilian

10 picaturi de ulei esential de arbore de ceai

Metodă

Se adaugă sapunul și uleiul în sticla de pulverizare și se umple cu apă. Se agită pentru a se amesteca. Se păstrează timp de până la 1 lună într-o sticlă de sticlă sau plastic de 500 ml (17-fl-oz / 2-cană).

Mai multe despre ingrediente

Ulei esential de arbore de ceai: antibacterian, antifungic, antimicrobian, antiseptic, antiviral

Șervețele universale

Ingrediente

  • Oțet alb de 60 ml (2 fl oz / ¼ ceasca)
  • 5 picaturi de ulei esential de lamaie
  • 5 picaturi de ulei esential de lavanda
  • 500 ml (17 fl oz / 2 cani) apă distilată
  • 12 prosoape de hârtie puternice

Metodă

Se amestecă oțetul și uleiurile cu apa distilată.

Tăiați prosoapele de hârtie la jumătate și bagati-le în recipient.

Se toarnă soluția și se învârte și se agită până când soluția este absorbită.

Goliți orice exces de lichid. Când sunteți gata să curățați, îndepărtați cu atenție un prosop de hârtie, răsturnați orice exces în chiuvetă și utilizați-l.

Stocați timp de până la o săptămână într-un container etanș, borcan de mătase sau sac de fermoar.

Mai multe despre ingrediente

Oțet alb: Acesta este casa de putere a dulapului de curățare. Are proprietăți de ucidere a germenilor, tăie grăsimi și scapă de pete. Este biodegradabil ca un acid organic ușor și este ușor de distribuit și de controlat. Este sigur pentru oțel inoxidabil și este folosit de industria alimentară. Este, de asemenea, relativ netoxică și stabilă, astfel încât este sigură pentru manipulare și este mai puțin probabil să lase urme reziduale în urmă. Ca dezinfectant este eficient împotriva unei game largi de bacterii, drojdii și mucegaiuri, distrugând sau reducând aceste organisme la niveluri acceptabile.

Ulei esential de lavanda: antifungice, antiseptice, antiinfectioase

You Might Also Like