Scuipă-n sân şi eşti salvat

scuipa-n san

Ce faci după ce te alegi cu o sperietură? Cei mai mulți trag de gulerul bluzei/cămășii/tricoului/maioului, respiră adânc și își mântuiesc pieptul cu trei scuipături scurte, aplicate meticulos din vârful limbii. Așa văzuse și micuța Mioara că face mama ei, care prinsese procedura tot la mama ei, care tot de la mama ei preluase gestul și tot așa.

Neprihănita Mioara s-a făcut mare, și la craci și la piept, iar băiețeii din cartier s-au prins că e fată sperioasă. Nu ratau nicio ocazie să-i facă un „Bau!“ pe la spate, mai ales când purta maiou. Ea tresărea cu țipăt ascuțit, îi înjura și apoi făcea gestul moștenit din mamă-n fiică, spre deliciul flăcăilor specialiști în ce are ursu’ în loc de mână.

Femeie în toată firea, Mioara se speria mai rar, iar atunci când o făcea, trebuia să fie ceva serios. Nu-și mai scuipa ea în sân, ci bărbatul care reușea să o bage în sperieți. Între timp, a învățat-o și pe fata ei că așa e bine să faci dacă tragi o sperietură. Te ține departe de spiritele necurate și de coșmaruri.

Astăzi, ajunsă babă respectată, tanti Mioara își scuipă în sân instinctiv, chiar și atunci când nu este nevoie. O face preventiv, pentru că Ucigă-l toaca abia așteaptă să-și vâre coada în sufletul slăbit și extrem de sensibil al omului cu frică de Dumnezeu.  Ptiu! Ptiu! Ptiu!

You Might Also Like