Broccoli a fost de doua ori mai nutritiv in urma cu 50 de ani – Un doctor explica de ce – I

Broccoli a fost de doua ori mai nutritiv in urma cu 50 de ani - Un doctor explica de ce - I

Este o idee generala ca legumele sunt bune pentru tine. Desi ierarhia legumelor ramane contestata in randul expertilor in domeniul sanatatii, este sigur sa spunem ca legumele sunt intotdeauna o baza sanatoasa pentru a fi pe farfuria ta.

Cu toate acestea, potrivit medicului de medicina functionala Mark Hyman, M.D., legumele nu sunt la fel de bune pentru noi asa cum au fost in trecut.

„Densitatea nutritionala a alimentelor vegetale este cu 50% mai mica decat a fost in urma cu 50 de ani”, spune el. „Asadar, in 1970, broccoli era mai mult de doua ori mai hranitor decat in ​​ziua de azi.”

Potrivit Hyman, agricultura noastra nu ne ofera hrana hranitoare asa cum a fost odata. Dar inainte de a blama monstrul cu noua capete care este schimbarea climatica, Hyman sugereaza sa luam in considerare propriile noastre actiuni. El ne explica ca avem puterea de a ne restabili sanatatea agricola (si a noastra, pentru asta) si de a intra in legume.

In articolul viitor vom discuta despre ce gresim cand vine vorba de sistemul nostru alimentar si exact ce putem face pentru a-l repara, potrivit Hyman.

You Might Also Like