Defectiuni de care va puteti lovi atunci cand efectuati o lucrare cu polizorul unghiular

polizor unghiular

Un polizor unghiular se poate dovedi a fi o piesa utila de echipament daca sunteti interesat sa va ocupati de proiectele proprii. Cu toate acestea, valoarea instrumentului calcul daca nu functioneaza corect. Prin urmare, este bine sa stiti cum sa identificati si remediati eventualele probleme care ar putea aparea.

Capacitate diminuata

Daca porniti polizorul unghiular si nu se intampla nimic, este probabil ca problema va fi legata de sursa de alimentare. Atunci cand vine vorba de un polizor electric, acestea pot fi fie actionate de baterii, fie de reteaua de alimentare. Verificati bateriile pentru a va asigura ca acestea sunt montate corect si nu s-au epuizat. Inlocuiti-le daca este necesar. Pentru un polizor unghiular cu fir, verificati daca cablul si stecherul nu au suferit defectiuni. Inlocuiti siguranta daca este necesar. Verificati daca exista o cantitate suficienta de gaz sau aer pentru masinile de slefuit cu gaz sau pneumatice.

Viteza incetinita

Beneficiul unui polizor unghiular vine nu numai de pe suprafata discului, ci si de viteza in care se roteste. In cazul in care roata devine rigida sau suficient de slabita pentru a impiedica rotirea corecta a acesteia, nu va mai functiona la potentialul maxim. Verificati modul in care piulita este atasata la axul central care tine roata principala. Utilizati o pereche de clesti sau o cheie pentru a o strange daca aceasta este slabita. Curatati componentele axului central daca este necesar si folositi putin ulei de lubrifiere pentru a o mentine in miscare.

Scoate fum

Desi utilizarea normala a unui polizor unghiular va produce scantei si particule de praf, ar trebui sa va faceti griji daca fumul este creat in timpul functionarii. Acest lucru ar putea fi cauzat de infundarea rotii datorita acumularii de resturi si rugina. Daca observati fumul provenit de la polizorul unghiular, opriti-l imediat si deconectati-l de la sursa de alimentare. Scoateti roata de la ax pentru a va oferi acces si curatati toate componentele inainte de a-l incerca din nou. In plus, trebuie sa va asigurati ca dimensiunea si tipul de disc atasat la polizorul unghiular este cel corect pentru sarcina pe care o desfasurati. In mod similar, o cantitate excesiva de scantei ar trebui investigata pentru a se asigura ca nu este semnul unei probleme mai mari.

Zgomot

Fiecare tip de polizor unghiular va face zgomot, dar pot exista momente cand ati putea observa ca produce un zgomot diferit sau mai puternic decat in mod normal. In acest caz, poate fi un semn ca lucreaza prea mult. Asigurati-va ca sursa de alimentare este adecvata si nu lasati aparatul sa se forteze.

Caldura

Ca si in cazul oricarui aparat electric, o anumita cantitate de caldura va fi produsa de un polizor unghiular in timpul utilizarii. Cu toate acestea, daca s incalzeste excesiv in timpul utilizarii, acest lucru ar trebui considerat un semn al unei defectiuni. In cazul in care caldura a survenit dupa ce ati folosit aparatul pentru o perioada semnificativa de timp, opriti aparatul si lasati-l sa se odihneasca o perioada. Verificati cat de repede se raceste si daca acelasi nivel de caldura vine de la utilizarea acestuia pentru o perioada scurta de timp. Alternativ, verificati motorul pentru a va asigura ca nu exista o defectiune la acesta.

You Might Also Like