Iata adevarul urat: ne distrugem solul cu nutrienti esentiali – II

Iata adevarul urat - ne distrugem solul cu nutrienti esentiali - II

Si nu suntem atat de amabili cu mediul, sa pornim.

Potrivit lui Hyman, metodele noastre actuale agricole distrug solul prin uciderea vietii sale microbiene (ceea ce este destul de important: „Intr-un minunat de pamant cu adevarat bun, exista mai multa viata decat au existat oameni pe planeta”, spune Hyman ).

Deoarece punem substante chimice, ingrasaminte, pesticide, erbicide si fungicide pe solul nostru, legumele pe care le cultivam sufera – nu pot extrage din sol mineralele si nutrientii sanatosi de care au nevoie. Acestea fiind spuse, legumele pe care le sfarsim sa le consumam nu sunt la fel de hranitoare pe cat ar putea fi daca nu distrugem viata microbiana critica.

Suprasolicitarea solului nostru este deosebit de distructiva, spune Hyman: „Este ca si cum ai smulge pielea de pe cineva in fiecare zi”, noteaza el (ouch). In esenta, eliminam nutrientii din pamant si asteptam sa crestem alimente sanatoase care ne vor sustine. Cu alte cuvinte, folosim excesiv solul fara a-l inlocui cu ceea ce are nevoie sau a-i oferi o pauza necesara.

Este un fel de captura 22 – s-ar putea sa nu ne dam seama ca metodele noastre de crestere a alimentelor nu numai ca distrug mediul nostru si duc la schimbari climatice, ci distrug si calitatea produselor noastre.

Dupa cum spune Hyman, „Suntem in acest ciclu groaznic de agricultura distructiva extrasa care produce hrana care ucide americanii. Unsprezece milioane de oameni mor in fiecare an din consumul de mancare pe care o cultivam in acest fel. „

You Might Also Like