Care sunt principalele caracteristici pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand achizitionam o plita incorporabila?

plita incorporabila

Alegerea unei plite incorporabile cu inductie sau chiar a uneia obisnuite este doar un mic semn ca ne-am gandit la economisirea spatiului si la modernizarea bucatariei si cu toti stim asta.

Renuntarea la clasicul aragaz pentru gatit ne poate ajuta sa economisim eficient spatiu si sa preparam intr-un mod practic diferitele mancururi pe care ni le dorim.

Astfel achizitionarea unei plite incorporabile devine o prioritate, mai ales daca ne-am gandit sa dam un nou aspect lucrurilor si sa oferim rapiditate in executia tuturor bucatelor preparate si semi-preparate.

Insa atentia noastra trebuie atintita asupra unor caracteristici aparte, care diferentiaza  o plinta incorporabila profesionista de una oarecare. Mai jos va vom prezenta o serie de caracteristici care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand vine vorba de achizitionarea unui astfel de accesoriu indispensabil bucatariei.

  1. Metoda de functionare

Dupa aceasta caracteristica se deosebesc 3 tipuri de plite incorporabile si anume: cele pe gaz, cele electrice si cele prin inductie electromagnetica.

Fiecare model prezinta avantajele si dezavantajele sale, cele pe gaz fiind atat economice cat si poluante, cele electrice sunt populare, dar consumul mare ne-ar cam da de gandit, insa cele prin inductie sunt de departe cele mai eficiente, mai ales ca in ziua de astazi este pe cat de performanta pe atat de economica datorita sistemului sau.

  1. Materialul din care sunt concepute

Functie de acest criteriu se deosebesc trei tipuri de plite incorporabile si anume: din inox, din tabla emaliata si din compozit.

Modelele din inox sunt cele mai vandute, insa intretinerea acestui material poate necesita de multe ori si solutii aditionale lucru care nu este tocmai placut.

Cele din tabla emaliata dau un plus de design casei, dar sunt de asemenea si mai costisitoare, iar materialul este de departe unul greu de intretinut.

Vine si a treia categorie si anume cele din compozit, care se pot curata usor, insa dezavantajul acestora este ca nu rezista la socuri mecanice fiind foarte sensibile, lucru care nu ofera garantia rezistentei si a durabilitatii.

  1. Consumul

Aici functie de modelul ales, randamentul energetic este distribuit diferit asupra incalzirii mancarii.

Cele mai eficiente sunt cele prin inductie, care au un randament de incalzire al alimentelor foarte mare intre 80 si 90%,pe cand cele electrice sau pe gaz atribuie un procetaj sub 70% pentru a incalzi alimentele.

Insa sunt si anumite dezavantaje la plitele cu inductie care se rezuma la incalzirea vaselor, acest lucru facandu-se partial daca nu sunt compuse din materiale adecvate special create.

  1. Dimensiunile si functiile

Aici atentia noastra este atintita asupra spatiului de gatit si cantitatii de mancare care este preparata zilnic in bucatarie.

Avem posibilitatea sa alegem plite incorporabile cu 2 arzatoare sau cu 4 arzatoare,  dar de departe solutia ideala este cea din urma, care ne permite sa gatim mai multe feluri de mancare simultan, beneficiand de un spatiu mai mare.

You Might Also Like