Ne putem repara sistemul alimentar? – III

Ne putem repara sistemul alimentar

Pe scurt, da. Dar va fi nevoie de o reorganizare majora din partea tuturor celor implicati.

Cheia aici, potrivit Hyman, este punerea in aplicare a unei agriculturi regenerative, care, dupa cum stim, este un tip specific de alimente in crestere, care restabileste sanatatea solului nostru si ajuta la inversarea schimbarilor climatice. In loc sa distruga solul (si nutrientii din alimentele noastre), practicile agricole regenerative il inlocuiesc cu viata microbiana si biodiversitate.

„Agricultura regenerativa restabileste de fapt ecosistemul”, este de acord Hyman. „Reface viata microbiana, viata plantelor, diversitatea animalelor in ecosistem si produce alimente mult mai multe substante nutritive”.

Indiferent daca incepem recoltarea interioara, care reuneste diferite culturi (ganditi-va ca puii cu paduri de alune, spune Hyman) sau rotatii ale culturilor care pun substante nutritive diferite in sol, agricultura regenerativa poate fi doar ceea ce avem nevoie pentru a asigura din nou legume nutritive.

„Metoda noastra actuala de crestere a alimentelor este proasta pentru mediu, pentru clima, pentru oameni si pentru animale. Este doar o veste proasta – dar este complet fixabila”, adauga Hyman.

Se pare ca agricultura regenerativa este captuseala de argint in ceea ce priveste fixarea sistemului nostru alimentar. Speram ca atunci vom putea reveni la acel brocoli din anii ’70, atat de hranitor. Intre timp, asigurati-va ca obtineti cele mai sanatoase legume sau luati in considerare suplimentarea dietei cu o pulbere de legume.

You Might Also Like