Chiuveta – locul in care apare cel m ai des mucegaiul in bucatarie – II

Chiuveta - locul in care apare cel m ai des mucegaiul in bucatarie - II

Cum sa protejati chiuveta de mucegai:
Pentru a va proteja chiuveta, veti dori sa fiti constienti de sigiliul sau, sa cautati apa in jurul robinetului si sa va asigurati ca va verificati din cand in cand conductele:

Verificati sigiliul. Aveti grija la cresterea mucegaiului sau a mucegaiului in jurul sigiliului chiuvetei si reparati imediat golurile din sigiliu.
Atunci cand ati deschis robinetul ati observat cumul de apa deasupra tejghelei si nu sunteti sigur de unde a venit? Robinetul are garnituri de cauciuc pentru a preveni scurgerile si, in timp, aceste garnituri se pot defecta. Daca acest lucru se intampla vreodata, nu intarziati: sunati la un instalator si va schimba garnitura de cauciuc sau va inlocui complet robinetul.
Verificati conductele sub chiuveta. Daca aruncati o privire, cel mai mult veti vedea urmatoarele sub chiuveta: Doua supape (care pot opri alimentarea atat pentru conductele de apa calda, cat si pentru cele reci) si conducta de scurgere pentru chiuveta. Daca aveti o eliminare a gunoiului, probabil ca veti vedea si conectarea la canalul de scurgere. Ultimul lucru pe care probabil il veti intalni este linia de scurgere si linia de alimentare pentru masina de spalat vase, daca aveti una. In timp, toate acestea pot incepe sa se sparga sau sa se dilate, creand oportunitati de scurgeri. Daca aveti o scurgere, aceasta va lasa in urma pete de apa pe fundul dulapului pentru chiuveta. Este important sa verificati in mod regulat daca exista pete de apa sau scurgeri si scurgeri lente, deoarece lasate nedetectate, acestea pot deteriora dulapul si permit cresterea nedorita a mucegaiului.

You Might Also Like