Cauti un MacBook? Iata pe care ar trebui sa il alegi!

macbook

Care este diferenta dintre MacBook, MacBook Air si MacBook Pro? Laptopurile Apple nu sunt ieftine, deci este important sa luati in considerare optiunile MacBook cu atentie inainte de a finaliza o astfel de achizitie. Trebuie sa analizati cu mare atentie diferentele cheie dintre seria MacBook, MacBook Air si MacBook Pro, astfel incat sa puteti fi siguri ca achizitionati Mac-ul potrivit pentru dumneavoastra.

MacBook, MacBook Air sau MacBook Pro?

In primul rand, urmariti video-ul de mai jos. Cel mai recent model MacBook (fara modelul Air sau Pro) este dotat cu un ecran Retina de inalta calitate, de 12 inch. Acesta a introdus o noua optiune in gama, disponibila cu un chip M3 sau M5. Cantareste aproximativ un 1 kg, desi gama MacBook Air este mai ieftina. Laptop-urile MacBook Air de la Apple sunt legate de portabilitate. Acestea sunt mai subtiri si mai usoare decat laptopurile MacBook Pro, dar nu MacBook-ul de 12 inch, care este cel mai subtire din gama. Modelele Air sunt inca ideale daca va place sa lucrati in deplasare. Optiunea cea mai ieftina a Apple este MacBook Air de 13 inchi. Dispune de un procesor i5 rapid, de baza, de 4GB de Ram si de 128GB de stocare. Daca aveti un buget ceva mai mare, puteti opta pentru un MacBook Pro. Acestea sunt cele mai scumpe laptopuri Apple, iar cel mai nou model are un Touch Bar unic. Aceasta caracteristica este implementata chiar deasupra tastaturii si este un mini touchscreen care va afisa informatii in schimbare, in functie de ceea ce desfasurati la acel moment. Daca editati videoclipuri de acasa in Final Cut, de exemplu, Touch Bar-ul va deveni o linie temporala care va permite sa navigati rapid prin clipurile dumneavoastra.

Mac vs PC-uri

Windows ramane cel mai popular sistem de operare din lume, astfel incat Microsoft desfasoara activitati care sa faca sistemul si mai performant. Exista sute de modele pe care le puteti lua in considerare, de la notebookuri la laptopuri performante cu touchscreen care ruleaza cea mai recenta versiune de Windows. Computerele Microsoft va permit sa rulati programe populare cum ar fi Microsoft Office, desi sunt mai des vizati creatori de virusi. Totusi, este mai putin probabil sa fiti vizat la un virus daca va decideti sa optati pentru Mac. MacBook-urile ruleaza fara probleme si va pot proteja datele vulnerabile de virusi. Spre exemplu, laptopurile de la Apple sunt investite cu software, inclusiv iTunes si aplicatii de editare video. In mod oficial, cel mai ieftin MacBook este modelul Air 13-inch.

Cum va arata un Macbook in 2018:

Ce trebuie sa stiu despre MacOS?

MacOS Sierra este cea mai recenta versiune a sistemului de operare Apple si adauga o serie de caracteristici inteligente la laptopurile Apple. Cu Sierra, veti putea sa va accesati documentele pe Mac, iPad si iPhone. Salvati fisierele pe desktop, descarcati aplicatia mobila iCloud si veti vedea ca tot continutul apare pe iPhone. Acest ultim plus este important daca aveti nevoie de acces rapid la fisierele de pe computer. Siri este, de asemenea, un punct de discutie amplu dezabatut. Asistentul de voce, care anterior era disponibil numai pe iPad si iPhone, se gaseste acum si in Apple MacBook. Puteti vorbi la microfonul incorporat al laptopului si puteti rula cautarile pe Web, verificati programul, salvati mementouri si multe altele. Sierra ofera acum datele de identificare a amprentelor digitale pe MacBook Pro cu Touch Bar, versiunea Apple Watch si actualizari pentru multe dintre aplicatiile standard. Laptopurile Apple sosesc cu mai multe aplicatii pre-instalate. Lista completa include paginile (pentru documente), Final Cut (pentru editare video) si Garageband (un instrument gratuit pentru crearea de muzica). MacOS Sierra ruleaza pe MacBook Pro (2010 si editiile recente), MacBook Air (2010 si dupa) si MacBook.

You Might Also Like