Iubirea de sine – cea mai puternica emotie

Iubirea de sine - cea mai puternica emotie

Multi dintre noi stim cum sa avem grija iubitoare de noi in moduri mai fizice, cum ar fi sa mancam bine, sa facem suficient exercitiu si sa dormim suficient. Dar multi oameni nu isi fac timp sa se iubeasca emotional si spiritual.

Daca petreceti foarte mult timp acasa in aceste zile – si sunteti inconjurati de anxietate si epuizare in acelasi timp – acesta este de fapt un moment perfect pentru a va concentra pe ceea ce inseamna iubirea devoi insiva.

Pe langa ingrijirea fizica, cat de des practicati iubirea de sine emotionala si spirituala?

Iubirea de sine emotionala

Cand aveti un sentiment dureros, cum ar fi anxietatea, tristetea, vinovatia, rusinea, singuratatea, goliciunea, gelozia, mania, mahnirea, aparitia inimii sau sentimentul foarte dificil de neputinta in situatii precum COVID-19, ce faceti? Te indrepti spre sentimentele tale, asistand la ele cu compasiune si dorinta de a invata ceea ce iti spun? Sau te indepartezi de ele distragandu-te cu mancare, TV, social media si asa mai departe?

Daca un copil ar veni la tine cu oarecare suferinta si i-ai da un cookie si l-ai pus in fata televizorului, s-ar putea sa se simta mai bine pentru moment. Dar sentimentele nu ar fi fost atinse si s-ar simti abandonate de tine.

Acelasi lucru se intampla la nivel interior atunci cand te indepartezi de sentimentele tale, mai degraba decat sa te indrepti spre ele cu dorinta de a afla despre ceea ce iti spun despre cum te tratezi si despre ceea ce se poate intampla cu o persoana sau situatie care are nevoie. atentia ta. Cum poti evita sa te abandonezi in acest moment si sa incepi sa te iubesti pe plan emotional?

You Might Also Like