Intoarce-te catre sentimentele tale, mai degraba decat sa te distragi de la ele

Exerseaza sa te indrepti spre sentimentele tale si sa fii deschis la ceea ce iti spun, mai degraba decat sa le evite, distragandu-te sau facandu-i pe ceilalti responsabili de sentimentele tale. A invata cum sa-ti asumi responsabilitatea pentru sentimentele tale este ceea ce te face sa te iubesti emotional pe tine insuti.

De exemplu, daca simtiti etanseitatea si tensiunea anxietatii, stati cu senzatia timp de un minut asa cum ati sta cu un copil anxioas. Apoi, intreaba-ti sentimentul: „Ce iti spun eu si cum te tratez de iti provoc anxietatea?” Cu alte cuvinte, cum te abandonezi mai degraba decat sa te iubesti pe tine insuti?

In timp ce mediul extern este provocator, observati ca ceea ce s-ar putea sa va spuneti despre ceea ce se va intampla – mai degraba decat despre ceea ce se intampla in prezent – asta provoaca anxietatea. Teama de pericol real si prezent este diferita de anxietate. Anxietatea este in general despre ceea ce s-ar putea intampla in viitor. Eul nostru adora sa prezica viitorul, iar acest lucru adesea estel cel care creeaza anxietate.

You Might Also Like