Tortul, simbolul central al nuntilor moderne

tort nunta

Redefinirea acestei prajituri este esentiala pentru cuplurile care vor sa aduca un strop de originalitate evenimentului lor festiv, proces de reinventare care se leaga deopotriva de aroma si de designul acestul simbol gurmand. Ideile sunt multe la numar, iar scopul articolului de fata este acela de a deschide putin viziunea cuplurilor moderne de miri, caci de-a lungul timpului s-au instaurat anumite stereotipuri care, pur si simplu, nu mai coincid cu preferintele actuale.

Fara glazura, mai ales in sezonul estival

Daca va lasati intregul meniu in sarcina unui restaurant nunta respectabil, asta nu inseamna ca nu trebuie sa aveti un cuvant de spus in privinta preparatelor. O nunta organizata in mijlocul verii se potriveste de minune cu o prajitura impozanta fara glazura, ornata in schimb cu un amalgam parfumat de fructe proaspete. Zmeura, coacazele, capsunile sau visinele sunt doar cateva fructe pe care le puteti lua in calcul pentru decorarea prajiturii. Aceasta tehnica a „prezentului” se potriveste si sezonului rece, in al carui peisaj portocalele, perele, curmalele si merele fac legea atunci cand vorbim despre fructe.

Frisca nu este o regula

Nici fundalul alb, caci despre asta este vorba in urmatoarele randuri. Nu, daca voi nu sunteti pasionati de torturile cu frisca, insa cei din jur va indeamna sa va orientati atentia catre un asemenea preparat, asta nu inseamna ca ar trebui sa le respectati cerintele. Din contra, o prajitura gurmanda, plina de ciocolata si fondant sau martipan va fi un deser regal in peisajul nuntii, dar si unul inovativ printre atatea torturi cu frisca si crema de vanilie.

Designul inovativ

Desi tortul cu multe etaje pare a fi deja un atribut standard in lumea nuntilor, asta nu inseamna ca nu aveti libertate de alegere atunci cand vine vorba despre forma tortului vostru. Din contra, puteti jongla dupa bunul plac cu formele geometrice, cu design-urile inspirate din natura ori din lumea basmelor. Un tort in forma de trandafir, inima, coroana ori hexagn va fi la fel de apreciat de catre invitati, mai ales daca va iesi in evidenta prin intermediul tematicii.

Oferiti si alte deserturi nuntasilor

Un ultim sfat, care nu are legatura in mod direct cu forma sau aroma tortului aduce in centrul atentiei problema diversitatii, un lucru pe care mirii il omit in organizarea meniului. Invitatii vor simti nevoia de „ceva dulce” si sub alta forma, nu doar tortul de la miezul noptii, care poate fi sau nu pe placul lor. Pentru a completa planul delicateselor, va invitam sa abordati idei cat mai originale, dar si sanatoase, optand pentru combinatii intre fructe si glazuri, de caramel, cacao, vanilie, ciocolata ori cappucino.

You Might Also Like