Chiar trebuie ?

trebuie sa fac
TREBUIE sa facem sau sa nu facem ceva, trebuie sa dam anumite raspunsuri, trebuie sa ne purtam intr-un anume fel, trebuie sa ajungem undeva, trebuie sa avem grija de ceva sau de cineva, trebuie… trebuie… Oare chiar trebuie ?
Ne-am obisnuit sa dam acestui cuvant o importanta mai mare decat incarcatura pe care o are. TREBUIE este un cuvant puternic, iti lasa impresia ca nu exista o alta posibilitate sau cale de mijloc pentru ceea ce ar fi de indeplinit, cand de fapt lucrurile nu stau chiar asa.
De fapt nimic nu trebuie neaparat facut, dar asa ne-am obisnuit sa gandim. In realitate nu este un capat de lume daca ceva nu este terminat la timp, daca lipsim o zi de la serviciu sau daca nu facem cumparaturile fix in ziua in care ne-am propus sa facem asta. Dar pentru ca nu ne putem imagina un scenariu cu ce s-ar intampla daca nu am indeplini ceva, ne gandim ca trebuie si e bine sa procedam intr-un anume fel. Mare parte din tot ce facem este rezultattul unor deprinderi pe care le-am capatat in timp si a ce ne-am obisnuit sa facem, lucruri pe care initial le-am considerat vitale si care apoi ne-au devenit indispensabile.
Nimic nu este cu adevarat programat ca TREBUIE sa se intample daca noi nu gandim lucrurile asa. Depinde de perspectiva pe care o abordam si cat de relaxati putem fi atunci cand ceva se intampla sau nu.
Uneori folosim acest cuvant din reflex, fara sa ne gandim neaparat la implicatiile sau incarcatura pe care o poate avea ceea ce comunicam. Ni se pare firesc sa spunem ca anumite actiuni trebuie indeplinite. Poate ca unele mai pot astepta, insa ne-am deprins sa ne gandim la ele ca la ceva ce ar fi trebuit neaparat indeplinit intr-un anumit interval.
Tu ce trebuie sa faci azi ?

You Might Also Like