In ce zone din Romania nu se pot efectua foraje de apa la mare adancime?

Forarea puturilor de apa este un lucru esential, insa acest lucru trebuie efectuat dupa anumiti parametri si mai ales dupa anumite norme care garanteaza siguranta si livrarea apei de calitate, pentru uzul zilnic in gospodarie si pentru baut. In Romania, au aparut multe firme care se ocupa cu forarea de puturi, printre care si Top Foraje ( Detalii aici: http://www.topforaje.ro/).

De cate tipuri pot fi forajele de puturi de apa?

In general, se pot efectua foraje de puturi de mica,de medie si de mare adancime.In cazul forajelor de puturi de mica adancime, de obicei acestea se efectueaza cu ajutorul unei instalatii manuale. Forajele de mica adancime se efectueaza la adancimi intre 20 si 40 de metri. Acestea pot fi de doua feluri: foraje pentru uz casnic si uz industrial.Forajele de medie adancime sunt executate in general la adancimi de aproximativ 40 de metri. In cazul acestora, se poate spune ca un lucru esential este calitatea solului ( in general, consistenta).

Forajele de mare adancime sunt cele mai complexe. Ele iau in considerare adancimi de pana in 500 de metri, insa exista anumite zone unde structura si consistenta solului permite ca aceasta adancime sa poata ajunge la aproximativ 800 de metri.Aceste foraje la mari adancimi necesita existenta unor instalatii hidraulice intr-o maniera competenta. Este necesar de asemenea un studio geomorfologic asupra zonei respective. Desi scump, acest studiu este necesar pentru a stabili cu exactitate daca intr-o anumita zona se pot efectua foraje de apa la mare adancime.

In ce zone din Romania nu se pot efectua foraje de apa la mare adancime?

Exista anumite zone din Romania unde nu se pot efectua foraje de apa la mare adancime, datorita calitatii solului precum si a zonei.O zona a tarii unde nu se pot efectua foraje de apa la mare adancime este zona Marii Negre si a litoralului. In general, solul de acolo este incompatibil cu posibilitatea de a fora un put in scopul de a obtine apa potabila.In general, anumite zone aride ale tarii sunt la fel de incompatibile cu ideea de a fora astfel de puturi de mare adancime, intrucat ele nu au surse de izvoare dulci care sa permita acest lucru.Aceasta distributie neomogena a surselor de apa dulce in tara noastra face ca anumite zone sa fie compatibile cu forarea de puturi de apa la mare adancime si alte zone nu. Top Foraje se ocupa cu aceste forari in toate zonele cu sursa de apa dulce din Romania. Printre cele mai prolifice zone in acest sens se numara zona Alexandriei si Rosiori, Buzau, Craiova, Galati, Rosiori, Calarasi, Dambovita, dar si Bucuresti si zona Ilfovului.

Importanta denisiparii

Pe langa forarea de puturi, foarte important este si procesul denisiparii. Acest proces asigura faptul ca apa pe care o folosesti in gospodarie si pe care o bei este curata. Astfel, te asiguri ca nu te vei imbolnavi si ca vei avea o viata de calitate, dupa standardele impuse in acest sens.

You Might Also Like