Cat conteaza frecventa cu care faceti dus – II

1. Frecventa
Pentru unii, ideea de a nu adera la un regim zilnic de dus este un nonstarter (sau doua, pentru asta). Altii sunt mai lipsiti de actiune cu rutina lor si fac alegeri de dus pe baza a ceea ce s-a intamplat sa faca in acea zi. Si nu vom spune ca exista un raspuns corect. Exista insa mai multi factori pe care trebuie sa-i iei in considerare atunci cand iti alegi frecventa: stilul tau de viata, mirosurile corporale, productia de ulei natural si doar senzatia generala de curatenie.

„Pentru multi oameni, dusul zilnic nu este o mare problema”, spune Hamblin. „Dar pentru unii care au afectiuni ale pielii, fluctuati intre uleiul si uscaciunea, sau mergand intre arsurile inflamatorii ale pielii si fara esecuri, puteti considera ca excesul de dus poate fi o parte a problemei”.

Asadar, chiar daca doriti sa faceti dus zilnic, puteti sa va lipiti doar de o clatire de fiecare data, noteaza dermatologul certificat de bord Zenovia Gabriel, M.D., FAAD. Gabriel spune ca poti sari peste demachiantul si pur si simplu ai tendinta spre locurile mai transpirate – sub brate si zona inghinala – cu o spalare. Apoi, folositi sapun doar de doua-trei ori pe saptamana, ceea ce poate preveni uscarea pielii si cauza inflamatii.

You Might Also Like