Temperatura apei si timpul petrecut in dus – calitatea dusului – III

Temperatura apei si timpul petrecut in dus - calitatea dusului - II

2. Temperatura apei
Temperatura joaca un rol important in lista de variabile. Probabil ati auzit asta inainte, dar se repeta: Nu va faceti un dus cu apa prea calda. Apa calda are capacitatea incredibila de a dezbraca pielea de uleiurile si lipidele sale naturale, astfel fura din piele sistemul sau natural de aparare: pielea ta are nevoie de o bariera lipidica; in caz contrar, obtineti fisuri si piele uscata, vulnerabila. Cand se intampla acest lucru, va compromiteti bariera pielii, opriti-va complet. Lipiti-va de apa calduta intotdeauna.

3. Timp petrecut
Acest lucru are mai mult de-a face cu preferintele personale si constrangerile de timp (unii pur si simplu risipesc pierderea timpului in dus; altele nu pot obtine suficient). Cu toate acestea, asigurati-va ca petreceti suficient timp la dus pentru a acoperi in mod adecvat corpul cu umiditate, astfel incat sa il puteti sigila mai tarziu cu un hidratant (mai mult pe moment).

„Ia dusuri indelungate in apa calda, ramanand sub apa pana cand varfurile degetelor devin incretite”, spune dermatologul Loretta Ciraldo, M.D., FAAD. „Acesta este un semn ca v-ati rehidratat enorm pielea.”

Dar pe celalalt capat, nu trebuie sa petreci prea mult timp: „Puteti face dusuri mai scurte”, spune Hamblin. „Acesta este un mod foarte simplu de a va schimba obiceiurile.”

You Might Also Like