Dependenta de telefon

dependenta de telefon
Societatea in care traim s-a dezvoltat atat de mult incat tehnologia a devenit o parte importanta din viata noastra. Avem computer, telefon mobil, iPhone, citim carti pe diverse device-uri, trimitem mesaje electronice sau pe fax, ne uitam tot timpul la TV, avem ferme virtuale, putem face sute de fotografii, etc.
Ne-am obisnuit atat de mult cu telefonul mobil, incat viata a ajuns sa ni se para foarte complicata fara el. Il folosim pentru trezit dimineata, pentru sunat prieteni, cunoscuti, rude, pentru serviciu, pentru mesaje, pentru jocuri, pentru internet, etc.
Acum cateva zile mama a realizat ca isi uitase incarcatorul telefonului mobil la bunica, unde fusese in vizita. Si se gandea cu groaza cum se va descurca aceasta saptamana daca va trebui sa renunte la telefon. Avea acolo numere de contact ale persoanelor cu care ar trebui sa vorbeasca, plus ca nu ar fi putut fi contactata in cazul in care cineva ar fi avut sa ii comunice ceva. M-am gandit atunci ca fiecare dintre noi ar fi avut aceeasi problema, data fiind dependenta pe care am dezvoltat-o vis-a-vis de telefoanele mobile.
Pe de alta parte, nu am sa pot intelege persoanele care raspund la telefon doar ca sa spuna ca sunt ocupate sau ca nu pot vorbi si vor suna inapoi in 2, 3 sau 5 minute. Daca ai ceva important de comunicat in acest interval pana te vezi cu persoana respectiva, inteleg, dar rostul telefoanelor inutile nu reusesc sa il inteleg.

You Might Also Like