Sapun si ingredientele sale definesc calitatea dusului – IV

Sapun si ingredientele sale definesc calitatea dusului - IV

Poate una dintre cele mai importante variabile din ecuatie: sapunul tau. Sapunurile pot contine o serie de ingrediente de stripping, inclusiv sulfati, precum si altele iritante, precum parabeni si parfum. Va recomandam sa evitati aceste ingrediente, in timp ce cautati si optiuni cu suplimente pentru ingrijirea pielii.

„Sapunurile ideale sunt facute fara sulfati dure, cum ar fi lauril sulfatul de sodiu, care pot deteriora bariera pielii”, ne spune dermatologul certificat de bord Whitney Bowe, M.D. „De asemenea, imi place sa vad sapunuri de mana imbogatite cu ingrediente calmante, hidratante precum laptele, aloe, mierea si fulgii de ovaz. De asemenea, orice ingrediente care restabilesc bariera si contribuie la readucerea pH-ului la nivelul normal – usor acid – sunt imperative. Pielea noastra are un strat invizibil numit „manta acida” si trebuie sa respectam pH-ul pielii noastre pentru a-l mentine sanatos ”.

In ceea ce priveste iritantii, unele persoane sunt mai sensibile la parfumuri si altele asemenea. „[Parfumul artificial] este unul dintre cele mai comune ingrediente pentru a provoca sensibilitate, pufulete, mancarime si eruptii cutanate”, a remarcat Ciraldo despre produsele hipoalergenice. De asemenea, parabeni si alti conservanti comuni au fost legati de reactii alergice.

Si, din nou, asa cum s-a mentionat mai sus: Nu simtiti nevoia sa va plimbati complet cu fiecare spalare. Unele dusuri solicita doar o clatire usoara a apei. Sau, ca o optiune mai economica: „Pur si simplu nu folositi atat de mult sapun”, spune Hamblin.

You Might Also Like