Ghici ce? Buzele tale isi pierd culoarea pe masura ce imbatranesti: Iata ce trebuie sa faci – I

Buzele tale sarace sufera destul de mult in timp. Pielea delicata a buzelor este una dintre cele mai subtiri de pe fata (in afara de zona fragila a ochilor), deci este rapid sa tradezi deshidratarea (ahem, fisuri si fulgi) si este una dintre primele zone care dezvaluie semne de imbatranire. Cu acestea din urma, s-ar putea sa stiti ca buzele isi pierd volumul si devin mai subtiri in timp – cu siguranta ne-am depasit cu poezia pe aceasta tema – dar stiati ca si buzele voastre isi pot pierde culoarea?

Da, buzele tale devin mai putin vibrante pe masura ce imbatranesti. Nu va panicati, totusi: este total natural. Dar daca te deranjeaza, exista cateva modalitati prin care poti sa te tii de nuanta roz.

Cum buzele tale isi pierd pigmentul odata cu inaintarea in varsta.
In primul rand, o mica anatomie a buzelor: buzele tale sunt compuse din doua parti – buza cutanata si buza mucoasei, care include vermilionul (aka, ceea ce este responsabil pentru diferitele nuante de pigment de pe buze comparativ cu restul fetei).

„Partea mucoasa a buzei este mai subtire in comparatie cu restul pielii, deoarece este alcatuita din mai putine straturi si contine, de asemenea, multe capilare sau vase de sange minuscule”, spune dermatologul certificat de bord Marisa Garshick, MD, FAAD . „Luate impreuna, aceasta explica culoarea buzelor”. In esenta: pielea de pe buze este foarte subtire si delicata, ceea ce face vasele de sange subiacente mai vizibile.

You Might Also Like