Pigmentul buzelor dispare odata cu inaintarea in varsta – II

Pigmentul buzelor dispare odata cu inaintarea in varsta - II

Desigur, toata lumea are un pigment diferit pentru buze: Buzele vin in toate formele , dimensiunile si culorile, toate la fel de uimitoare si unice. (Si pentru ceea ce merita, multi oameni pot avea si buze in doua tonuri.) Indiferent de culoarea specifica a buzelor, totusi, aceasta tinde sa fie cea mai vibranta cand sunteti tanar, decolorand in timp.

„Pe masura ce imbatranesti, buzele tind sa se subtieze si [fata] sa creasca gradul de umiditate, provocand uscarea buzelor, ceea ce poate schimba aspectul general si culoarea, deoarece pielea uscata pe buze le poate face sa para plictisitoare”, spune Garshick. Cand nivelul de colagen al pielii scade pe masura ce imbatranesti (ceea ce se poate intampla inca de la 20 de ani cu o pierdere de aproximativ 1% in fiecare an dupa aceea ), integritatea structurala a pielii scade – ceea ce poate duce la pierderea volumului si a umiditatii, cu pierderea pigmentului prea departe in urma. Garshick adauga: „Odata cu pierderea plumpness si hidratare vine o pierdere de vibratie.”

Deoarece partea colorata a buzelor dvs. este deja atat de subtire (v-a spus ca lectia de anatomie va fi utila!), S-ar putea sa observati aceste schimbari, atat in ​​volum, cat si in pigment, mult mai rapid. Ca sa nu mai vorbim, daunele provocate de soare si fumatul contribuie, de asemenea, la declinul colagenului, care accelereaza doar acele modificari pigmentare.

You Might Also Like