Dincolo de a fi delicioase, algele de mare ne pot ajuta să luptăm împotriva schimbărilor climatice

Când Bren Smith a început să cultive alge marine în urmă cu 15 ani, colegii lui pescari au ras de el. Smith a ținut capul în jos. Văzuse efectele supraîncărcării de primă durată, după ani de capturare a codului în Marea Bering, și știa că acest mod de a lucra cu oceanul avea mai mult sens în epoca schimbărilor climatice. A dat rezultate: în aceste zile, pescarul tradițional nu vine la el în căutarea unui chicotit – vine pentru sfaturi.

De atunci, Smith a fondat GreenWave: o organizație non-profit dedicată replicării modelului lor 3D Ocean Farming care crește alge marine și alte specii de restaurare, cum ar fi stridii, midii, scoici, folosind întreaga coloană de apă. Agricultura de alge marine este de obicei o abordare mai durabilă decât recoltarea sălbatică a acesteia, ceea ce poate duce la curățarea clară a ecosistemelor valoroase.

Când l-am intalnit pe Smith, se afla intr-un turneu de carte pentru memoria sa Eat Like a Fish: My Adventures as a Fisherman Turned Restorative Ocean Farmer și tocmai apăruse în cel mai recent documentar al lui Leonardo DiCaprio, Ice on Fire. Noua fandomă vorbește despre vremuri: Acum, cu toții putem fi de acord că tehnicile tradiționale de agricultură ne epuizează pământul, căile inovatoare, durabile de a recolta marea sunt mai solicitate ca niciodată.

De ce lumea ar putea folosi unele alge marine.

„Dacă întrebi oceanul ce să crească, acesta spune că trebuie să crești lucruri pe care nu trebuie să le hrănești”, spune Smith despre decizia sa de a începe prima fermă. Imediat, a văzut o promisiune specială în ceea ce privește recoltarea algelor, în special. „Algele de mare sunt această tehnologie incredibilă a Mamei Natura care poate hrăni planeta, dar, de asemenea, să restaureze mările noastre în criza climatică.”

Trebuie să respirăm viața în climă și nu doar să ne reducem amprenta.

Avantajele creșterii algelor sunt numeroase. Pentru început, este ușor și ieftin la fermă. „Algele de mare sunt un aliment cu aport zero. Este atât de accesibil să creștem, deoarece nu trebuie să-l hrănim, nu trebuie să-l udăm, nu trebuie să-l fertilizăm”, spune el. „Este o recoltă atât de simplă și elegantă. Tot ce ai nevoie [pentru a o crește] este apa, frânghiile și balizele.”

Algele de mare acționează, de asemenea, ca un filtru de soi, curățând apele care îl înconjoară. S-a descoperit că captează mai mult carbon decât toate celelalte plante marine combinate și poate capta alți poluanți, cum ar fi excesul de fosfor și azot din apele uzate, scurgerile industriale sau fermele piscicole. În epoca încălzirii globale, fermele de alge marine pot servi, de asemenea, ca recifuri artificiale și oferă protecție împotriva furtunilor. „Durabilitatea este grozavă, dar, în fond, nu face un lucru dăunător mai bun”, spune Smith, comparand producția de alge marine cu mișcarea de regenerare a agriculturii care începe să decoleze pe uscat. „Trebuie să respirăm viața în climă și nu doar să ne reducem amprenta.”

You Might Also Like