Ai dificultati in luarea unei decizii? Un pui de somn te poate ajuta!

Te-ai gandit vreodata sa tragi un pui de somn in mijlocul dupa-amiezii, chiar si in birou? Stiinta dezvaluie ca acest lucru nu este o idee chiar atat de rea.

In timp ce cercetarile anterioare au descoperit ca somnul ne imbunatateste capacitatea de a ne concentra si de a ne rezolva problemele, un nou studiu si-a propus sa duca aceasta idee putin mai departe. Cercetatorii de la Universitatea din Bristol au testat modul in care somnul afecteaza viteza cu care procesam informatiile, atat constient cat si inconstient.

In mod interesant, majoritatea stimulilor si informatiilor pe care le primim in timpul zilei sunt de fapt obtinute in mod inconstient. De exemplu, atunci cand auzi jumatate din conversatiile colegilor sau vezi un panou cu coltul ochiului, nu te concentrezi in mod activ pe acesti stimuli, dar asta nu inseamna ca acestia nu iti ofera informatii relevante.

Acest studiu a constatat ca dupa un pui de somn, participantii au fost capabili sa proceseze mai repede acesti stimuli si de asemenea sa reactioneze mai repede dupa expunerea la stimuli incostienti, sugerand faptul ca o cantitate mica de somn ne poate ajuta sa fim mai productivi.

 

You Might Also Like