Ce inseamna sa fii bloger

blogger
Blogger ești în momentul în care ai deschis un cont pe blogspot, wordpress, etc. şi ai editat ceva. Nu contează nici să cunoşti date de “specialitate”, nici măcar să poţi schimba o culoare la tema grafică. În momentul în care scriptul e instalat pe un domeniu al tău sau ai contul pe blogspot pus, eşti deja blogger. Bloggerul poate compune la birou, acasa, la masa, in pat. Nu este singur pentru ca poate oricand sa primeasca un feed-back de la cititorii sai sau se poate inspira din ce scriu altii. Creeaza pentru prieteni sau pentru oricine ar mai fi interesat de opera sa. Nu stie cine va ajunge sa citeasca ce a postat el. Postul poate fi foarte citit sau poate trece neobservat. Oamenii citesc ”scroland” ce a compus el si isi pot da cu parerea in comment-uri. Pe care autorul blogului poate alege sa le posteze sau nu. Opera sa nu mai este fara control.
Impresia aproape generală este că bloggingul este o mare prostie cu care să îţi pierzi vremea. Totusi, bloggerii isi dezvaluie sau nu personalitatea in posturile pe care le scriu. Sunt puţini bloggeri care au relevanţă. Blogosfera înseamnă tot felul de bloguri: de la cele de youtube sau care fură conţinut de pe unde apuca, până la cei care stau cu ochii pe “căutarea zilei” şi scriu pornind de aici, cei care au o problemă cu ceva sau cineva şi se descarcă, ori cei care simt nevoia să scrie câte o mică nuvelă originală de fiecare dată, poate unii scriu în versuri etc. Unii bloggeri pot creea literatura online. Cel care scrie superb este talentat, coerent şi cultivat. Îi savurezi fiecare cuvant şi aştepţi cu nerăbdare încă un articol.
Acum: blogger sau scriitor ? Sau si si ? Mesajul e simplu: literatura nu o să dispară aşa cum nu o să dispară arta. Arta face parte din structura umană. Daca ai de transmis un mesaj omenirii, fiecare dintre noi transmite acest mesaj vrând-nevrând prin ceea ce creează. Si face acest lucru indiferent ca alege sa fie blogger sau scriitor, ca isi posteaza lucrarile online sau astepta sa fie publicate de vreo editura.
Este greu să găseşti un mesaj fundamental care să fie etern valabil sau universal valabil. Este foarte greu. Dar fiecare are dreptul sa incerce.

You Might Also Like