Dincolo de a fi delicioase, algele de mare ne pot ajuta să luptăm împotriva schimbărilor climatice | Partea a II – a

Dincolo de a fi delicioase, algele de mare ne pot ajuta să luptăm împotriva schimbărilor climatice | Partea a II - a

Pe măsură ce cererea de alge marine crește, devine tot mai profitabil să crești. Odată un produs de nișă în America, retrogradat în restaurante de înaltă calitate și articulații de sushi, alge marine este acum o proteină durabilă la cerere în rândul cafenelelor instituționale precum Google, Facebook și campusurile universitare, locuri care „încearcă să încurajeze și să păstreze talentul cu delicioase mancaruri”, explică Smith. Bogate in vitamine și grăsimi omega-3, cele mai multe soiuri sunt sănătoase si nutritive. Doctorul legendar de medicină funcțională Frank Lipman, M.D., a ajuns chiar și până să dubleze „noua cale”

Barnacle Superfoods și Blue Evolution sunt două companii care vând consumatori de alge marine crescute la fermă, iar la începutul acestui an, AKUA, o linie de vârf, a ajuns pe piață ca un mod nou și convenabil de a se bucura de ingredientul sănătos. „Misiunea noastră este ca AKUA să fie un nume gospodăresc pentru produsele bazate pe alge de mare și să folosească brandul nostru ca o platformă pentru a sensibiliza în legătură cu probleme precum sustenabilitatea alimentelor, sănătatea oceanelor și schimbările climatice”, a declarat fondatorul Courtney Boyd Myers pentru mbg lansarea produsului.

Mai mult decât o simplă gustare sărată.

Potențialul algelor se extinde mult dincolo de plăcile noastre. Cercetătorii din California încearcă să-l folosească ca hrană pentru animalele de fermă, deoarece pare să înceapă un proces de fermentare în stomacul vacilor care reduce cantitatea de metan, un gaz cu efect de seră dăunător, se eliberează în atmosferă în timpul procesului de digestie. Vacile aleargă o dată pe minut în medie, și numai în California, ele emit 11,5 milioane tone metrice echivalent de dioxid de carbon în fiecare an, la fel ca 2,5 milioane de mașini, potrivit unui raport din Yale. Algele de mare ar putea să o reducă cu până la 30 până la 50%.

Fermele noastre pot crea ambalajele viitorului.

Un element de bază pe scena frumuseții, alge marine își fac drum și în lumea modei. Brandul Lifestyle Everyday California vinde acum un tricou format dintr-un amestec de alge-celuloză (și donează un procent din porții pentru non-profitul lui Smith), în timp ce PANGAIA, o companie de îmbrăcăminte care experimentează cu biomateriale, face o cămașă care este de 80% bumbac, 20% alge marine. După ce recoltarea algelor din fermă, compania o usucă, o zdrobește într-o pulbere fină și o prelucrează într-o fibră complet biodegradabilă. „Fibra de alge marine rezultată este moale și suplă, ceea ce înseamnă că materialul rezultat este ușor”, explică Amanda Parkes, doctorand, COO al companiei. „Pe măsură ce ne perfecționăm fibra, lucrăm la creșterea procentului de alge marine din tricou.”

You Might Also Like