Beneficiile postului invers pentru sanatatea ta

“Postul inversat” este o dieta care este special conceputa pentru acele persoane super-ocupate care inca mai doresc sa ramana in forma si sa isi mentina o greutate normala, precum si sa aiba energie optima toata ziua. Se numeste dieta ciclului soarelui.

Dieta ciclului soarelui cuprinde cativa pasi simpli, printre care contactul direct cu lumina soarelui in fiecare dimineata precum si un post inversat, proces in care sari peste cina in loc sa sari peste micul dejun.

Ce este postul invers?

Postul inversat este putin diferit de tipul traditional de post intermitent, deoarece in loc sa mananci cina in jurul orei 20:00 si sa sari peste micul dejun, aici incepi postul mai devreme in timpul zilei ( de obicei de pe la 17 sau 18) si apoi postesti timp de aproximativ 15 sau 16 ore. Este un subtip al conceptului de “fasting” despre care se face referire in literatura stiintifica ca o alimentatie timpurie limitata sau “hranire pe timp limitat”.

Cercetatorii au descoperit ca acest tip de post este superior postului permanent sau al aceluia in care sari peste micul dejun, ramane doar la latitudinea ta sa descoperi daca esti in stare sa te tii de el.

You Might Also Like