Ambalaje bio din materie prima: Un push pentru un mediu mai sanatos

Materia primă ar putea păstra potențialul ca alternativă la ambalajele din plastic, după cum demonstrează Maratonul de la Londra din acest an, unde alergătorii însetați li s-au oferit sticle de apă din alge marine în loc de plastic. „Fermele noastre pot crea ambalajele viitorului”, spune Smith. „Este acest lucru multifuncțional, multifuncțional.”

Agricultură pentru un viitor mai bun.

Cum arată un viitor îmbibat cu alge marine? În 2015, opt națiuni din Asia au produs 99% din oferta mondială, iar Smith lucrează pentru a răspândi piața. Până în prezent, GreenWave a instruit și a sprijinit peste 50 de fermieri și antreprenori. Obiectivul este de a crea în cele din urmă grupuri de 50 de ferme într-o singură zonă de coastă – toate centrate în jurul unui centru de prelucrare la sol. Aceasta ar asigura că nicio zonă nu este recoltată excesiv și ar sprijini crearea de locuri de muncă și dezvoltarea comunității. (Banca Mondială a identificat deja agricultura de alge marine ca o sursă promițătoare de generare a veniturilor, în special în țările în curs de dezvoltare. „Vrem 500 de ferme în cinci ani în 10 regiuni”, spune el. „Credem că asta va crește într-adevăr industria și o va aduce la un alt nivel.”

Viziunea lui Smith nu se va concretiza peste noapte, însă, deoarece infrastructura de prelucrare pe uscat este costisitoare, iar condițiile oceanice imprevizibile din cauza schimbărilor climatice amenință securitatea culturilor. Dar, spune el, este încrezător că următoarea generație de agricultori oceanici este pregătită.

„Văd o coaliție de foști pescari, femei și comunități ale primelor națiuni ca lideri ai acestei tranziții”, spune el. GreenWave a observat că femeile conduc în mare parte industria agriculturii de restaurare a oceanelor, iar oamenii autohtoni se ocupă și de refacerea apelor locale într-un clip rapid.

Iată această generație următoare de fermieri, care cultivă mult mai mult decât doar alimente sănătoase.

Sunteți gata să aflați mai multe despre cum să deblocați puterea alimentelor pentru a vă vindeca corpul, a preveni bolile și a obține o sănătate optimă?

You Might Also Like