Cat de mult se schimba oamenii ?

oamenii se schimba

Cati dintre noi raman la fel pentru ani de zile ? E foarte greu sa cunosti bine un om. Poti trai foarte multi ani alaturi de cineva si sa iti dai seama ca de fapt nu il cunosti asa cum ai crezut si ca are alte reactii decat te-ai fi asteptat.

Unii oamenii sunt atat de incapanati incat cred ca numai ei au dreptate si ca doar ce vor ei e bine. Nu accepta alte idei si nici nu asculta de sfaturi. Astfel de oameni nu se schimba niciodata, pot doar sa incerce sa isi controleze accesele de furie, sa mai lase de la ei, sa ii evite pe cei din jur daca ii supara ceva.

Altii cred ca tot ce zboara se mananca si asculta toate sfaturile din jur, chiar daca nu e spre binele lor de fiecare data. Se bazeaza pe faptul ca ceilalti stiu mai bine si ca daca altii au facut asa, pot face si ei. Sunt foarte maleabili si creduli, sunt naivi, iar adesea sunt luati de infantili si fraieri.

Iar unii nu se schimba mai deloc toata viata. Isi formeaza anumite principii si credinte de la care nu se abat sub nicio forma. Sunt de obicei caractere foarte puternice, care stiu exact ce vor si care ii conving usor pe cei din jur ca au dreptate si ca asa e bine.

Cei mai multi dintre noi ne schmbam in timp, ce-i drept, in rau sau in bine, dar nu ne schimbam radical. Putem deveni mai egoisti, mai singuratici, mai maleabili, mai incapatanati, depinde de natura fiecaruia dintre noi.

Nu trebuie sa ne supere daca cei din jur se schimba, nu trebuie sa ne deranjeze reactiile lor, nu trebuie sa asteptam ceva anume de la ei, mai ales daca nu ii cunoastem bine, trebuie doar sa invatam sa ii acceptam asa cum sunt, sa iertam mai mult, sa ne acomodam cu ei si sa ii iertam daca ne supara, mai ales pentru ca de multe ori o fac fara sa vrea.

Desi majoritatea ne schimbam, si poate nu mereu in bine, ar trebui sa ne bucure ca cei din jur ne inteleg si ne apreciaza pentru ceea ce suntem. Slava Domnului ca nu suntem toti la fel, pentru ca altfel am sti ce reactii si ce optiuni ar avea cei din jur si ne-am plictisi de moarte ! Pe cand asa viata e mereu palpitanta…

You Might Also Like