De ce cresterea unui copil ar putea fi cel mai eroic lucru pe care îl faceți vreodată

De ce cresterea unui copil ar putea fi cel mai eroic lucru pe care îl faceți vreodată

Cresterea unui copil necesita curaj – mai mult curaj decât ați realizat și cu siguranță mai mult curaj decât mi-am dat seama când am început să practic pediatrie și sa am proprii meii copii acum 30 de ani. Acest curaj este curajul de a simți. Să simtă durerea, să simtă dezamăgire, să simtă durere, să simtă frică, să simtă frustrare, să se simtă emoționat, să se simtă îngrijorat, să simtă confuzie. Este curajul de a onora toate aceste sentimente ca expresii umane adânci de iubire pentru copilul nostru și dragoste pentru noi înșine.

Există atât de multe răsturnări și transformări în călătoria de a creste un copil, de a schimba relațiile care ne provoacă să crestem, de povestile puternice pe care le purtăm cu noi, de punctele de vedere aparent infinite de luat în considerare, de informațiile contradictorii pe care le analizăm și de judecățile nesfârșite date în numele științei sau moralității.

Pentru orice părinte, una dintre cele mai mari provocări este să vă simțiți în siguranță în mijlocul schimbarilor copilul dumneavoastră. Pe ce vă puteți baza pentru a vă menține pe voi înșivă echilibrati, pentru a tine fraiele și pentru a naviga în această călătorie profundă personală pe care nimeni altcineva nu o poate face in afara de voi? Răspunsul este o înțelegere minuțioasă a ceea ce conduce deciziile noastre de părinții și care utilizează această conștiință de sine ca putere.

Iată trei pași pentru a îmbrățișa cu curaj propriile sentimente și intuiția de părinte:

1. Faceti spațiu în inima voastră.

Când suntem prinși în idei fixe de bine și rău, avem tendința de a răsturna și de a ne analiza excesiv sentimentele. Această autoritate de sus în jos ne limitează creșterea, punând o presiune enormă asupra relațiilor, amplificând sentimentele de rezistență și provocând suferințe excesive pentru toată lumea.

2. Faceți loc în inima voastră pentru a afla care sunt nevoile de apel pentru atenție.

Odată ce ați renuntat la partea analitica, vă oferiți spațiu pentru a realiza că sentimentele nu sunt bune sau rele. Sentimentele nu sunt dușmanul. Așa cum îi explic copilului, sentimentele sunt doar condițiile din interiorul vostru, care vă spun ce este viu în fiecare moment dat. Această vreme este mereu amestecată și mereu schimbătoare. Sentimentele neplăcute pot fi folosite ca informații valoroase despre ceea ce dvs. și copilul dumneavoastră aveți nevoie pentru a vă simți mai conectați și mai încrezători într-un anumit cadru.

3. Acordarea atenției la ceea ce este necesar face posibilă creșterea încrederii.

Încrederea înseamnă să ai încredere în tine și să ai încredere în copilul tău. Aceasta nu este o credință oarbă. Când vedeți nevoile ca fiind cauza principală a sentimentelor, sunteți mult mai bine pregătit pentru a rezolva problemele creativ.

Știu că sună prea simplu pentru a face o diferență, dar de fapt, găsesc din nou și din nou, ori de câte ori ne umanizăm astfel, vedem imaginea de ansamblu a potențialului nostru de creștere. Și asta aduce un confort enorm copilului nostru.

În îngrijirea unui copil cu toată inima, te îngrijești de ceva mai mare decât tine. Nu vă îndoiți că puteți fi soluția atâta timp cât veți ieși din vechiul obicei al gândirii fixe și al limbajului de judecată al judecăților, al etichetărilor și al diagnozei. Aceste lucruri ne fac să ne temem mai degrabă de sentimentele noastre decât de al umaniza.

Niciun medic, nici un politician, niciun maestru spiritual nu știe mai bine decât cum să-ți iubești cu adevărat copilul necondiționat și din toată inima. În cele din urmă această dragoste este tot ceea ce el și-a dorit vreodată de la tine oricum.

Această dragoste este purtată în limba corpului tău. Se aude în liniștea vocii tale. Se așează pe pat lângă ei după un vis urât. Pregateste masa de prânz și acorda o notă înăuntru care spune că te iubesc. Ascultă respirația profundă în timp ce ei visează. Se bucură în minunea fiecărei descoperiri noi. Aude durerea și insecuritatea în rezistența lor. Se menține constant prin urechile și coborâșurile adolescenței. Se menține constant pe măsură ce pleacă în prima zi de școală, prima lor întâlnire, prima zi de facultate, primul lor job, nunta lor, propria lor familie de nastere. Este dragoste care ține constant și permiteți-vă sa o simtiti.

You Might Also Like