Un nou studiu arata ca majoritatea copiilor cu probleme de sanatate mintala nu primesc tratament

Un nou studiu arata ca majoritatea copiilor cu probleme de sanatate mintala nu primesc tratament

Dacă sunteți părinte, prioritatea nr.1 este creșterea unui copil sănătos, fericit. Dar cât de des vă gândiți cu adevărat la sănătatea mentală a copilului dumneavoastră? O nouă analiză, publicată în JAMA Pediatrics, sugerează că ar trebui să acordăm mai multă atenție problemelor de sănătate mintală la copii, deoarece mulți dintre ei nu primesc îngrijire adecvată – sau nicio îngrijire – pentru condițiile lor.

Pentru acest studiu, cercetatorii au intervievat mai mult de 50.000 de parinti. Rezultatele au arătat că mai mult de 16% dintre copiii din S.U.A. au o problema de sănătate mintală. Numai acest număr este un motiv de îngrijorare, dar cu atât mai mult când aflați că numărul copiilor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală crește în mod constant. Chiar mai șocant? Doar aproximativ jumătate dintre acești copii au primit un fel de consiliere sau tratament.

Nu este surprinzator; analiza a aratat ca factorii socio-economici afecteaza cat de probabil este faptul ca copiii vor primi tratament pentru problema lor de sanatate mintala. De exemplu, starea în care trăiau copiii a avut mare importanță atunci când a fost vorba de tratamentul pentru sănătatea mintală. În state precum Carolina de Nord, doar aproximativ un sfert din copiii cu o stare de sănătate mintală au primit îngrijire. Mai exact, 72% dintre copiii cu tulburare de sănătate mintală tratabilă nu au avut grijă. Nu este un număr pe care ar trebui să-l acceptam cu ușurință.

Deci, ce putem face pentru a proteja sănătatea mintală a copiilor noștri? În primul rând, asigurați-vă că sunteți familiarizați cu semnele de avertizare comune că ceva este oprit. Potrivit lui Ellen Vora, MD, un psihiatru holistic și membru al Colegiului, „Semnele și simptomele comune ale acestor afectiuni includ probleme abdominale, dureri de cap și stare generală de rău. Hiperactivitatea este, de asemenea, ceva comun, dar este adesea mai greu de diagnosticat la fete decât băieții; deseori, fetele sunt mai inatete decât hiperactive. ”

Ea crede, de asemenea, în crearea condițiilor pentru a nu avea probleme de sănătate mintală în primul rând. „Începe cu alimentația, așa că asigurați-vă că ei mănâncă alimente reale, inclusiv grăsimi sănătoase și o mulțime de proteine, ca de pilda carne, gălbenușuri de ou și, desigur, o mulțime de legume. Evitați alimentele care agravează problemele de sănătate, cum ar fi laptele, gluten și zahăr.” Și, în cele din urmă, adaugă ea, permiteți copiilor să fie copii. „Sunt un susținător al ideii că copiii trebuie să se joace afara, folosindu-si imaginația. Trebuie să se culce mai devreme și să doarmă într-o cameră întunecată, rece și liniștită, cu lumina alba – și fără tehnologie”.

Știind cum să cream un mediu care să susțină sănătatea mintală și să identifice semnele că ceva este greșit, ne putem ajuta să ne protejăm copiii de problemele de sănătate mintală. După aceasta, este vorba despre crearea unor politici mai ample care să sporească accesul la îngrijirea sănătății mintale și să se asigure că copiii care suferă de probleme de sănătate mintală nu cedeaza din cauza afectiunii.

You Might Also Like