De ce ar trebui să-ți implici copiii in sporturi non-tradiționale?

De ce ar trebui să-ți implici copiii in sporturi non-tradiționale?

Când vă gândiți la sportul copiilor, vă gândiți probabil la peluzele cu iarbă îngrijită și poate la o distanță de concesiune improvizată. Poate că toți cei care se poartă tricouri de bumbac potrivite, cu un moniker de echipă și nume scrise cu produse de fier. Poate este fotbal; poate este softball. Indiferent, se simte doar ca vara, nu?

Apreciem pe deplin și credem în avantajele sporturilor de echipă: cercetările arată că acestea contribuie la o mai bună stimă de sine, la abilități sociale îmbunătățite și la mai puține simptome ale depresiei. Cu toate acestea, există o mulțime de motive, de asemenea, pentru a-ți implica copilul in varietatea mai ne-tradițională.

Primul motiv?

Se pare că din ce în ce mai mulți copii încep să-și piardă interesul pentru sporturile de echipă standard în general: Conform unui sondaj al Alianței Naționale pentru Sportul pentru Tineret, 70% dintre copii renunță la sporturile organizate în SUA până la vârsta de 13 ani. Motivul principal pentru găsit pentru interesul în scădere? Copiii au raportat că nu se mai distrează. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să renunți la sport în întregime – poate că sunt doar moduri diferite de explorat pentru copiii tăi. Gândiți-vă la ciclism, drumeție, alpinism, arte marțiale și multe altele. Și la fel ca și sporturile standard, acestea au și multe avantaje pentru copii.

Cel mai evident, desigur, este exercițiul regulat și timpul petrecut în aer liber. Am discutat pe larg despre cât de bine este în aer liber pentru noi toți, așa cum arată studiile. Și, de asemenea, există o mulțime de cercetări despre importanța exercițiului asupra dezvoltării umane: știm că exercițiile fizice pentru copiii de toate vârstele sunt pozitiv legate de performanța lor academică și funcția cognitivă.

Desigur, și acest lucru este mai profund decât asta. „Sportul, tradițional sau nu, poate dezvolta personalitatea cuiva. A fi în preajma celorlalți și a socializa, asta poate face parte din ea. Este, de asemenea, bun în ceva care poate da încredere. Și este vorba despre explorare și creativitate”, spune Tom Cove, CEO și președinte al Asociației Industriei Sportive și Fitness. „Desigur, copiii nu știu că fac asta; sunt doar activi.”

You Might Also Like