Acesta este modul în care un neurolog și-a transformat durerea în pozitivitate

Acesta este modul în care un neurolog și-a transformat durerea în pozitivitate

După ce a văzut rezultatele terifiante de la scanarea ei prin rezonanță magnetică (IRM), Ilene Ruhoy, M.D., a trecut imediat de la medic la pacient. Asta a fost 2015. Acum, patru ani mai târziu, Ruhoy „nu s-a simțit niciodată mai bine”, a spus ea în timpul unui podcast cu ochi verzi.

La vremea respectivă, diagnosticul ei părea devastator. „Am ieșit din mașina [RMN], iar tehnologul mi-a spus să merg direct la ER”, a spus ea. „A fost ca jocul Monopoly: ‘Du-te direct la închisoare’.”

Ruhoy avea o tumoare de 7 centimetri, ceea ce a făcut ca o emisferă a creierului ei să se deplaseze complet în jos și în cealaltă parte. Au existat șanse de 30% ca ea să nu supraviețuiască intervenției chirurgicale, lăsând-o pe soțul său văduv și fiica ei, în vârstă de 11 ani (la acea vreme). De atunci și-a transformat durerea în recunoștință și își încurajează pacienții să facă la fel.

Durerea ne obligă să remediem ceea ce am ignorat.

„Cred că durerea face parte din viață”, a spus ea. „Această durere poate fi evident fizică. Ar putea fi emoțională”. Indiferent de forma în care vine, durerea este valoroasă, deoarece ne avertizează corpul că ceva este în echilibru sau greșit.

Când sunt ignorate, durerea poate afecta modul în care oamenii se angajează în viață și interacționează la locul de muncă, cu prietenii și cu familia. Dar recunoașterea durerii și căutarea ajutorului sunt primii pași într-o călătorie către îngrijire și vindecare, potrivit lui Ruhoy.

Această călătorie poate duce chiar la o stare de bine optimă determinându-ne să ne întoarcem spre interior, mai degrabă decât să ne concentrăm asupra nevoilor tuturor.

Durerea duce întotdeauna la un moment de cotitură.

Durerea ar putea părea insuportabilă, dar în cele din urmă duce la un moment de cotitură sau la mai multe puncte de cotitură. „Marii filozofi … vorbesc despre o viață dureroasă ca o viață demnă de trăit”, a spus ea. „Cu siguranță cred că prin ce am trecut, din punct de vedere al simptomelor mele … m-am schimbat cine eram … nu numai ca medic, ci ca persoană.”

Durerea produce empatie prin crearea de spațiu pentru a da mărturie durerii altora. „Deci, da, mulțumim durerea noastră”, a spus Ruhoy. „Cu cât ne ținem mai mult unul pe celălalt și ne bazăm unul pe altul, cred că vom trece cu toții prin durerea noastră.”

Noul optimism care vine după ce experimentați durere vă poate împiedica să transpirați lucrurile mici și, de asemenea, este legat de longevitate.13

You Might Also Like