Ce este Dopamine Fasting? | Partea I

Ce este Dopamine Fasting Partea I

Datorită vieții noastre moderne pline de tehnologie și divertisment, unde putem accesa aproape orice în orice moment, creierul nostru este permanent stimulat, ceea ce ne determină să ne simțim distrași, nemotivați și chiar anxioși. De fapt, 210 milioane de oameni se luptă cu dependența de internet și de social media, ceea ce este asociat cu schimbări negative în mai multe regiuni ale creierului. Adolescenții și adulții tineri care se loghează cinci ore pe zi pe telefoanele lor (ceea ce este prea ușor) au de două ori mai multe șanse să aibă simptome de depresie. Și multitasking-ul media (gândește-te că verificarea e-mailurilor pe laptopul tău în timp ce urmărești Netflix și verifică periodic Insta pentru a vedea dacă postarea ta are mai multe like-uri) poate diminua memoria noastră funcțională și pe termen lung.

Acestea sunt doar câteva motive pentru care există o îndepărtare de tehnologie. Raportul nostru de wellness din 2018 a scos la iveală tehnologia mare ca următorul mare tutun, prezicând o tendință de abatere de la tehnologie în favoarea timpului față în față. Și acum, datorită oamenilor din Silicon Valley (întotdeauna în fruntea biohacking-ului), o nouă practică pare să facă un pas mai departe: postul de dopamină – care dorește să ne salveze de dependența noastră de tehnologie și de o serie întreagă de alte daune, comportamente impulsive.

Ce este Dopamine Fasting?

Deși nu există o definiție oficială, postul de dopamină include adesea evitarea majorității activităților pe care cineva le-ar găsi distractive sau plăcute … sau distragerea atenției, deoarece acestea sunt plăcute (gândește Facebook și Instagram, Netflix, alimente hiper-palatabile precum pizza, sex, muzică și chiar exercitarea) pentru o perioadă de timp. Ideea este că acest gol de plăcere vă limitează expunerea la explozii rapide de dopamină – un neurotransmițător asociat cu plăcere, recompensă și motivație – acum, astfel încât să puteți simți mai multă plăcere mai târziu și să vă abordați responsabilitățile cu energie nouă și motivație.

You Might Also Like