Ce este Dopamine Fasting? | Partea a II – a

Ce este Dopamine Fasting Partea a II - a

Proponenții, incluzând o mulțime de tipuri de pornire tehnologică, merg la diferite extreme în ceea ce privește ceea ce elimină pe un dopamina rapid. Unii o tratează pur și simplu ca o detoxifiere digitală sau socială, în timp ce alții aruncă o plasă de plăcere mai largă și nici măcar nu vor vorbi decât dacă este absolut necesar, așa cum se arată în acest tweet al bioenginerului Janey Munoz, care a fost viral în octombrie: „Într-un exemplu al Golfului Zona fiind foarte Bay Area: azi a fost prima mea zi în SF de când m-am mutat aici și m-am întâlnit cu cineva de la lotul meu YC care mi-a spus că se află într-un „dopamina rapid” și, astfel, a trebuit să ne reducem convo-ul (nu cumva să-și însușească și el multă dopamină).”

Acest lucru, înțeles, a declanșat câteva ochiuri și a ridicat o mulțime de întrebări despre ce se întâmplă de fapt în organism în timpul unui post de dopamină, dacă știința este acolo pentru a o sprijini și dacă este diferită de, să spunem, avantajele ai primi să-ți ascunzi telefonul în cealaltă cameră sau să meditezi din când în când.

Știința din spatele postului de dopamină: se acumulează?

Motivul științific propus pentru postul de dopamină, dat în mod obișnuit de către persoanele care depășesc dopamina, merge adesea în felul acesta: Eliberarea frecventă a dopaminei prin activități plăcute crește nivelul de bază pentru dopamină – cu alte cuvinte, supraîncărcă receptorii de dopamină ai creierului, provocând creierul reduce numărul de receptori și, astfel, te face mai puțin sensibil la dopamină. Apoi, ideea merge, ai nevoie de mai multă stimulare (Mai multe bomboane! Mai multe videoclipuri pentru cățeluși! Mai multe aprecieri!) Pentru a obține aceeași recompensă plăcută. Însă, evitând o perioadă de timp acești stimuli (de exemplu, postul de dopamină), puteți recupera numărul de receptori ai dopaminei.

Această explicație provine, de fapt, din concepte reale de neuroștiință descoperite în urma cercetărilor privind dependența de droguri. Așa cum a spus Eric Bowman, doctor, lector de neuroștiință, Inverse, organismul poate face „ajustări moleculare” la receptorii de dopamină din creier în timp, dacă este inundat cu prea multă dopamină. Dar, și este un lucru mare, probabil că acest lucru nu s-ar întâmpla decât dacă cineva ar lua medicamente precum opiacee sau ar avea o tulburare neurologică.

You Might Also Like