Ce este Dopamine Fasting? | Partea a III – a

Ce este Dopamine Fasting Partea a III - a

„Cred că este bine să luăm pauze de la tehnologie, deoarece am devenit prea dependenți de ea și cu siguranță ne poate afecta sănătatea mentală în moduri adverse, dar [reglarea] răspunsului la dopamină este mult mai complex decât evitarea tuturor lucrurilor care pot aduce ne bucurie „, spune neurologul integrator Ilene Ruhoy, MD, doctorat.

Există însă o veste pozitivă: dacă dopamina ta rapidă include tăierea comportamentelor specifice pe care le-ai descrie ca fiind impulsive, dependente sau care pur și simplu te fac să te simți rău (Instagram defilând fără minte sau consumând mâncare necombustibilă, de exemplu), unii experți cred poti vedea un mare beneficiu – deoarece acest lucru ar putea slăbi asocierea dintre un anumit stimul / comportament și recompensa de bun simț care urmează.

Un mod mai bun de a genera dopamina rapid.

Psiholog și profesor asistent clinic la UCSF Medical School Cameron Sepah, Ph.D., este unul dintre acești experți în domeniul post-dopaminei – când s-a terminat corect. După ce a observat o creștere a dependențelor comportamentale (de exemplu, tehnologie, jocuri și dependențe alimentare) în practica sa privată, a decis să creeze o versiune mai standardizată, mai științifică științifică a postului de dopamină – pentru a combate prostiile de acolo, spune el – și acesta de fapt are mult sens.

În versiunea sa de post de dopamină, Sepah recomandă „postul” din comportamentele problematice în perioadele de timp care sunt asociate în mod normal cu odihna, ceea ce o va face mai ușoară. Gândiți-vă una până la patru ore la sfârșitul zilei, o zi din weekend, un weekend pe trimestru. Și, spune el, „Dacă ai zero obiceiuri proaste pe care ți-ai dori să le petreci mai puțin timp, probabil că nu trebuie să o faci deloc”.

„Pentru a fi clar, nu ne postim de dopamina în sine, ci de comportamente impulsive întărite de ea”, a spus Sepah în articolul său viral din 2019, intitulat „Ghidul definitiv pentru postul de dopamină 2.0”. „Postamina Dopamine 2.0 este o tehnică bazată pe dovezi pentru a gestiona comportamentele dependente prin restrângerea acestora la perioade specifice de timp … pentru a recâștiga flexibilitatea comportamentală.”

You Might Also Like