Ce vrea acest expert in respiratie sa stiti despre respiratie si pierderea in greutate – I

Ce vrea acest expert in respiratie sa stiti despre respiratie si pierderea in greutate - I

Beneficiile breathwork cu adevarat abunda: Practica este asociata cu niveluri mai scazute ale cortizolului , hormonul stresului , tensiunii arteriale redusa , focalizare imbunatatita , si a fost chiar dovedit a ajuta la probleme de durere cronica -doar cateva aspecte scoate in evidenta din CV – ul sau impresionant. In plus, este gratuit, usor de invatat si accesibil (cu totii inspiram / expiram, pana la urma).

Putem zbura cu respiratia toata ziua, dar iata ceva ce poate nu stiti despre practica simpla: respiratia dvs. poate afecta efectiv pierderea in greutate. Dupa cum mentioneaza Tanya GK Bentley, Ph.D., expert in respiratie si cofondator si CEO al Health and Human Performance Foundation , despre acest episod al podcastului mindbodygreen, legatura dintre respiratie si pierderea in greutate este foarte reala – asa ca putem il adaugati la lista in crestere a beneficiilor respiratiei?

Mai jos, Bentley descompune ceea ce trebuie sa stiti.

Cum „pierzi in greutate”.
Ganditi-va la asta un moment: in ceea ce priveste legea conservarii masei, cum se „pierde” in greutate cu adevarat? Ei bine, spune Bentley, s-ar putea prin respirate: ea citeaza un studiu realizat de Ruben Meerman, Ph.D., in Australia, care sustine ca modul in care gandim despre pierderea in greutate este gresit – grasimile nu sunt transformate in energie sau muschi, nici nu se excreta in fecale. Mai degraba, „plamanii sunt principalul organ excretor pentru grasimi”, se arata in raport . (Meerman are si un TED Talk pe aceasta tema , in caz ca sunteti curios.)

Conform calculelor lui Meerman, grasimea devine de fapt excretata ca dioxid de carbon atunci cand expirati. Cand pierdeti in greutate, „deblocati aceste celule de carbon prinse in grasime”, spune Bentley. „Si cand se elibereaza, asa se intampla pierderea in greutate … Se elibereaza prin respiratie.”

De exemplu, in studiu, Meerman si echipa sa au descoperit ca atunci cand cineva pierde 10 kilograme (22 de kilograme) de grasime, trece prin acest proces de oxidare – si, in final, 8,4 kilograme (18,5 kilograme) din acesta sunt expirate ca dioxid de carbon , restul de 1,6 kilograme au expirat ca vapori de apa.

You Might Also Like