Respiratia si pierderea in greutate merg mana-n mana – II

Unde intra in joc respiratia.
Ar trebui sa retinem ca acest proces de oxidare are loc numai atunci cand pierdeti greutatea reala – nu va puteti astepta sa va ridicati nivelul de respiratie si sa scapati instantaneu kilograme. Miscarea si dieta sunt inca importante pentru pierderea in greutate; greutatea pierduta este eliberata doar prin respiratie, ceea ce este destul de fascinant.

Dupa cum explica Bentley, „Miscarea, exercitiile fizice si dieta, ajuta la eliberarea dioxidului de carbon din acele celule de grasime, ceea ce ajuta la schimbarea intregii structuri a acestor celule si ajuta la pierderea in greutate”, spune Bentley.

Dar daca in cele din urma respirati grasimea odata transformata in dioxid de carbon, o practica adecvata de respiratie nu dauneaza. Inca nu stim daca respiratia in sine ajuta la accelerarea procesului (nu exista inca date care sa sustina aceasta afirmatie), dar stim ca respiratia lenta si profunda poate angaja diafragma si poate ajuta corpul sa preia mai mult oxigen . Daca aceasta crestere a oxigenului, impreuna cu metodele traditionale de slabire – cum ar fi miscarea si dieta – contribuie la procesul de oxidare a celulelor adipoase, este prea devreme pentru a spune cu siguranta.

Deci, daca incercati sa scapati de greutatea incapatanata, adaugati poate intr-o cutie sau respiratie de burta la regimul de exercitii: Respiratia are o multime de alte beneficii pentru bunastare , oricum si cine stie – s-ar putea sa sustineti procesul de oxidare a celulelor grase, de asemenea.

Stiinta din spatele pierderii in greutate merita sa fie examinata: pe masura ce Bentley impartaseste, pierderea in greutate deblocheaza celulele de carbon prinse in grasime, care in cele din urma se elibereaza pe masura ce expirati. Desigur, raportul lui Meerman este doar un studiu si sunt necesare mult mai multe cercetari, dar te face sa te gandesti la ceea ce se intampla cu adevarat in greutatea „pierduta” si daca practicile de respiratie intentionata pot ajuta la accelerarea procesului.

You Might Also Like