Televizorul poate fi bun pentru tine

televizor lg

Ei bine, poate nu la fel de bun precum un fruct pe care trebuie să-l mănânci zilnic, însă alegând inteligent ceea ce urmărești la televizor poți să-ți dezvolți inteligența. Sunt multe studii care demonstrează că alegerea corectă a conținutului vizualizat la televizor nu aduce efecte negative asupra copiilor.

Părinții au libertatea în continuare să folosească și alte alternative pentru a dezvolta inteligența și aptitudinile copilului,  precum cititul sau diferite activități practice, însă există și un alt dispozitiv în fiecare locuință ce poate contribui la dezvoltarea vocabularului și a imaginației copiilor. Poate nu vă vine să credeți, dar, da, este vorba de televizor.

În loc să-i permiți copilului să fie un model al societății curente și să crească după tiparul după care toți o fac, devenind o parte din rădăcina culturii contemporane, poți să folosești tehnologia, care aparent are cel mai puternic impact asupra atenției și concentrării celor mici, în favoarea ta.

Chiar și atunci când televizorul preia rolul de babysitter, acesta poate să-l învețe să asimileze diverse informații utile și să știe cum să se descurce în anumite situații, atâta timp cat nu-i pui la dispoziție un conținut neadecvat, cel puțin nu la o vârstă fragedă.

Predestinarea culturală, aproape necontestată, față de televiziune, în special în rândul clasei de mijloc sau a celei superioare, e reprezentată de o regulă pe care unii oameni aleg să și-o impună, considerându-se a fi un mod de dezvoltare culturală: “să nu ai un televizor”.

Există un blog de umor numit Stuff White People Like ce alcătuiește o listă cu lucrurile pe care oamenii de culoare albă le fac, iar acea regulă de mai sus se află pe poziția 28 în respectiva listă. Fiind un blog de umor, mai în glumă, mai în serios, se spune ca unul dintre motivele pentru care unii oameni aleg să nu aibă televizor este acela de a putea spune mai departe că ei nu folosesc un astfel de dispozitiv, considerându-se a fi un mod de a te opune tentației unui viciu.

Am făcut 25 de ani de cercetare pe tema impactului televizorului asupra copiilor și pot rezuma totul într-o singură propoziție: conținutul este cel care contează (Aletha Huston). Tot Huston ne spune că dacă televizorul este folosit corect acesta poate deveni un mediu excelent de dezvoltare a aptitudinilor copilului. Poate reprezenta o modalitate de a le expune lumea și de a le oferi o sursă foarte bogată de informație din orice domeniu.

You Might Also Like