Iată de ce bebelușii ar putea avea nevoie de o cafea de dimineață

Iată de ce bebelușii ar putea avea nevoie de o cafea de dimineață

S-ar putea să știți acea persoană (sau să fiti acea persoană) care crede că nu poate trăi fără cafeaua de dimineață. Sigur că ne iubim cu adevărat cafeaua și ceaiul, dar nu este vorba de viață sau de moarte. Dar se pare că si cei mici ar avea nevoie de un boost energetic de dimineata! Un nou studiu a constatat că bebelușii prematuri cărora li sa administrat cofeină cât mai curând posibil după naștere, chiar și după câteva ore, au avut o deficiență neurodezvoltantă mai scăzută și nu au avut efecte secundare pe termen lung comparativ cu cele administrate de cafeină câteva zile după aceea.

Aproximativ 2 000 de nou-născuți înainte de 29 de săptămâni au fost împărțiți într-un grup de cafeină timpuriu (administrate cafeină în două zile) și un grup de cafeină întârziată (administrate după două zile după cafeină) și testate pentru defecte cardiace, boală pulmonară cronică din respirație artificială și probleme neurologice. Copiii din grupul de cafea timpuriu au avut rate mai mici de probleme de neurodezvoltare decât cei din grupul de cafea târziu.

Credeți sau nu, „Cafeina este cel mai frecvent consumat drog în unitatea de terapie intensivă neonatală după antibiotice”, a spus cercetătorul principal al noului studiu, Abhay Lodha, M.D.

Lodha este susținută de studiul său anterior din 2014, care a constatat că bebelușii care au primit cofeina în termen de două zile de la naștere au avut o perioadă scurtă de timp petrecută pentru respirația ventilatoarelor. Copiii prematuri sunt adesea susceptibili la probleme pulmonare și necesită sprijin pentru respirație din cauza plămânilor subdezvoltați. Din nefericire, acești ventilatoare pot provoca leziuni țesutului pulmonar fragil, așa că dacă o cafeină mică ar putea fi fixă, de ce nu?

Studiul recent realizat de Universitatea din Calgary a reprezentat îngrijorarea cu privire la efectele pe termen lung prin analizarea datelor de la mii de copii care au primit cafeină ca bebeluși și nu au descoperit efecte adverse asupra limbajului sau a abilităților cognitive și a dezvoltării motorii.

Suntem aici, întrebându-ne dacă există efecte pe termen lung asupra unei singure cești pe zi și dacă avem niște beneficii minunate pentru sănătate care vin în calea noastră? De fapt, cercetarea a constatat că cofeina este legată de o viață mai lungă, de un metabolism mai rapid, de un risc redus de Parkinson și de cancer și de un nivel mai stabil al insulinei.
În timp ce suntem încântați să auzim că există și mai multe motive pentru a iubi cofeina, cercetătorii subliniază că cafeina nu trebuie administrată copiilor care nu sunt prematuri, deoarece ar putea avea efecte secundare nedorite.

You Might Also Like