Tu ai facut o detoxifiere tehnologica?

Tu ai facut o detoxifiere tehnologica

Dar, în timp ce o detoxifiere tehnologică sau socială poate fi cea mai evidentă cale de a obtine dopamina rapid, ea se poate extinde dincolo de tehnologie la orice comportament problematic, impulsiv. „Există o carte grozavă, numită The Pleasure Trap, despre modul în care alimentele procesate ambalate determină eliberarea semnificativă a dopaminei și pot fi dependente”, spune Maloof. „O parte din modul în care îți retrăiești creierul pentru a te bucura de alimente care nu sunt hiperpalabile, cum ar fi mâncarea de gunoi, este de a elimina mâncarea de gunoi timp de o lună sau ceva mai mult. În prezent fac asta cu zahăr și făină”.

Postul de dopamină este doar recunoștința reamenajată pentru mulțimea biohacking?

Dacă pașii implicați într-o rapidă a dopaminei toate sună puțin familiare, asta se datorează faptului că este esențial ceea ce noi aici la mbg și nenumărați experți în wellness pledăm de ani de zile: mai multă atenție în toate aspectele vieții (inclusiv dieta), mai puțin tehnologică, mai multă in. Și în timp ce Silicon Valley pare să facă „postul de dopamină” să fie un lucru nou în întregime, ni se pare că este mai mult un rebrand sau o formulă nouă la modă pentru a vă ajuta să implementați unele dintre sfaturile pe care le-ați fost auzind tot timpul.

„Mindfulness și practicile antice de meditație de tip vipassana sunt construite în jurul conceptului de neatac și observând dorințele tale și nu ești condus de ele, ci fiind conștient de ele”, spune Maloof. „Apelați [postul de dopamină]  un rebrand, numiți orice doriți, dar avem nevoie de o societate mai disciplinată”.

Pe măsură ce intrăm în noul deceniu, ne așteptăm să vedem o utilizare mai inteligentă a tehnologiei – și mindfulness în general – și dacă postul de dopamină este lucrul care leagă pe oameni să facă aceste schimbări sănătoase, este probabil o tendință pe care putem să o luăm în urmă.

You Might Also Like