Frigiderul si buretele de vase – mucegaiul in bucatarie – III

Hot Spot 2: frigiderul dvs.
Spatiul din spatele si de sub frigider este una dintre cele mai uitate zone ale casei. Daca sunteti ca majoritatea oamenilor, rareori va miscati frigiderul pentru a privi in spatele acestuia. Fara rusine: este greu, este tare si este o durere sa se rostogoleasca de pe peretele sau dulapurile din jur. Dar va incurajez sa va faceti timp pentru a privi inapoi in mod regulat acolo, deoarece exista doua lucruri pe care mucegaiul le iubeste: o sursa de apa si praf de care sa se lege.

Cum sa protejati frigiderul de mucegai:
Pentru a fi sigur ca nu aveti mucegaiului, miscati frigiderul in fiecare luna pentru a curata praful si a verifica daca exista semne de scurgeri de apa. Frigiderul dvs. risca sa se scurga in mai multe locuri, dar acordati o atentie sporita conductelor de apa si condensatorului. In cazul in care condensatorul dvs. este suprasolicitat sau supraincalzit (apare adesea dintr-un blocaj al evacuarii pentru congelator), evacuarea permite evacuarea aerului umed. Daca este blocat, condensatorul va functiona peste program si va incepe sa curga.

Hot Spot 3: Buretele dvs.
Cand lasati un burete umed pe blatul laminat, acesta nu se va usca complet. Si daca il lasati acolo suficient de mult timp, acesta poate provoca des laminarea tejghelei, permitand patrunderea umezelii sau a apei nedorite. Acest lucru poate crea o oportunitate pentru cresterea mucegaiului.

Cum sa protejati buretele de mucegai:
De fiecare data cand folosesti un burete, cel mai bine este sa scoti din exces toata apa pe care o are. Apoi, puneti-l in chiuveta, departe de piatra sau suprafete laminate. De asemenea, va recomand sa aruncati orice bureti care dezvolta un miros umed neplacut, deoarece risca dezvoltarea mucegaiului. Odata ajuns in acel punct urat mirositor, este un semn ca ai nevoie de un burete nou!

You Might Also Like