Care sunt beneficiile utilizarii alpha arbutin? – II

Care sunt beneficiile utilizarii alpha arbutin

Cand vine vorba de piele, alpha arbutin este cel mai bine cunoscut (si iubit) pentru proprietatile sale de stralucire a tenului . „Arbutinul actioneaza pentru a inhiba tirozinaza, o enzima prezenta in melanocite, celulele producatoare de pigmenti din piele”, spune medicul dermatolog, Tiffany Jow Libby, MD . „Acest lucru are ca rezultat mai putin pigment, mai putine pete intunecate si mai multa lumina a pielii.” Ca sa nu mai vorbim, are si proprietati antioxidante si antiinflamatoare.

Exista precautii cu privire la utilizarea alfa arbutin?
Chiar daca alfa arbutin este alegerea numarul unui a pielii, poate fi putin discutabil, deoarece este o forma de hidrochinona. De fapt, Libby spune ca arbutina alfa functioneaza de fapt eliberand incet hidrochinona pentru a usura pielea. Dar acesta este de fapt unul dintre motivele pentru care expertii apeleaza la acest ingredient pentru reducerea hiperpigmentarii. Deoarece hidrochinona este eliberata incet, efectele secundare plictisitoare si toxicitatea indoielnica a hidrochinonei nu sunt cu adevarat o problema importanta.

Cine ar trebui (sau nu) sa-l foloseasca?
Libby spune ca raspunsul scurt este ca daca doriti sa minimalizati, sa estompati si sa tratati petele intunecate de pe piele, alfa arbutin merita incercat.

Dar, deoarece este o forma de hidrochinona, este bine sa se indeparteze de acest ingredient in timpul sarcinii si / sau alaptarii. Dobos adauga, de asemenea, ca, desi alpha arbutin este potrivit pentru majoritatea tipurilor de piele, cei cu piele sensibila ar putea dori sa evite utilizarea unor niveluri ridicate cu produse care contin alte ingrediente potential iritante, cum ar fi retinolul.

You Might Also Like