Blogger vs scriitor

blogger vs scriitor
Scriitorii din toate timpurile isi luau pana, pixul sau ce aveau la-ndemana de scris, se asezau in fata unei foi goale de hartie si compuneau. Bloggerul se logheaza, poate arunca ochii si prin alte boguri si tasteaza ceva. In ambele cazuri poate fi ceva mai mult sau mai putin interesant, care poate atrage sau nu cititori intr-o mai mica sau mai mare masura.
Unii dinre marii scriitori se îmbrăcau la frac şi se aşezau la birou, alţii scriau noaptea sau dimineaţa, fiecare având tipicurile lui. Artistul în momentul în care îşi scrie opera este singur. Ma refer la literatură acum, strict la literatură. În momentul acela el creează pentru alţi oameni pe care nu-i cunoaşte. Nu ştie în mâna cui va ajunge cartea sa. Imaginaţi-vă ce se întâmplă atunci cand cartea ajunge peste câţiva ani sau peste câţiva zeci de ani în mâna unui cititor. Omul acela citeşte. Citeste dand pagina cu pagina si sorbind cuvintele autorului. Poate sa ii placa opera respectiva sau nu. Practic, scriitorul odată ce a scris cartea nu mai are control asupra ei.
Prin scrierile lui autorul îşi dezvăluie personalitatea, îşi dezvăluie structura intimă, felul lui de a gândi, de a fi, de a vedea lumea. Adevaratul scriitor, cel care te indemana sa visezi, iti pune imaginatia la incercare si face pamantul sa se invarta nu are valori la indemana: el trebuie sa si le creeze singur.
Literatura este inventie. Daca o poveste este adevarata, aceasta inseamna a insulta deopotriva si arta si adevarul. Si totusi exista atatea si atatea carti scrise pornind de la evenimente reale si care pot fi la randul lor povesti cat se poate de credibile.

You Might Also Like