Cum si de ce este important sa iti supraveghezi copilul la cursurile de inot

cursurile-de-inot-adresate-copilasilor

Siguranta copiilor nostri primeaza in orice conjuctura si ca parinti suntem dispusi sa le oferim toata atentia necesara. Insa, indiferent cat de buni sunt micutii nostri la anumite activitati sau chiar daca sunt in permnaneta sub intruirea unui personal calificat, este important ca fiecare parinte sa se ocupe personal de supravegherea acestuia.

Fie ca vorbim despre inscrierea la un curs de inot pentru copii sau ca micutul tau a absolvit deja unul, trecand de toate etapele dificile, apa poate fi inselatoare si indiferent de cat de bine inoata acesta, este mai sigur sa ii oferi protectie si monitorizare in anumite conditii.

Iti prezentam cateva sfaturi prin care sa te asiguri ca juniorull tau se afla in siguranta chiar si atunci cand isi practica sportul preferat sub apa.

1. Cum am spus deja, chiar daca micutul tau a invatat sa inoate de la profesionisti si a terminat cu brio respectivele cursuri inot copii, incearca sa fii in preajma lui atunci cand se afla in mare sau in orice zona deschisa cu apa. Valurile si natura sunt sfidatoare, iar copilul tau nu este deprins decat cu bazinul.

Atata timp cat acesta se afla langa apa, indiferent de context sau de conjunctura si de conditii, inseamna ca siguranta lui este principala ta grija. De asemenea, cu cat este mai mic, cu atat exista un risc mai mare de inec, chiar daca apa nu este adanca.

Daca sunteti in grup, incearca sa te folosesti de o strategie de supraveghere, fiecare adult fiind disponibil pe rand, cateva minute.

2. Ai rabdare cu bebelusii. Chiar daca vrei sa iti obisnuiesti nou nascutul cu apa in cadrul unui curs de inot pentru adulti, trebuie sa stii ca este indicat sa faci asta abia dupa ce acesta a implinit 6 luni. De asemenea, nu uita sa folosesti scutece special rezistente la apa si sa il schimbi regulat.

3. Invata-ti micutii sa inoate in siguranta. Bineinteles, in cadrul unei lectii de la un curs de inot pentru copii acest principiu face parte din instructajul de baza. Ceea ce trebuie sa tii cont, este ca fiecare copil reactioneaza diferit si este important sa il asiguri si sa ii explici ca bazinul nu este acelasi lucru cu valurile marii. Aici riscurile devin mult mai mari si mai periculoase. De asemenea, incurajeaza-l sa inoate acompaniat de un adult si sa nu se aventureze singur in ape naturale.

4. Nu te incredita ustensilelor de ajutor, deoarece indiferent de echipamentul pe care i-l asiguri copilului tau, precum inotatoarele, nimic nu se compara cu un colac sau cu o vesta de salvare.

5. Deoarece este posibil ca la un curs de inot pentru copii instructorul sa isi distribuie atentia la mai multi invatacei, trebuie sa te asiguri ca micutul tau nu ramane nesupravegheat si ca piscina este dotata cu toate cele necesare unui inot in siguranta. De asemenea, explica-i copilului cat de important este sa se fereasca de zonele filtrate sau de joaca in apropierea pompelor.

Fara a descuraja intiativele copilului tau, incearca sa ii oferi o informatiile necesare pentru preintampinarea pericolelor si sa te responsabilizezi cu monitorizarea lui in conditii nesigure de inot. Este important ca pe langa tehnicile invatate la acele cursuri de inot destinate copiilor sa ii oferi si educatia necesara pentru a nu se expune inconstient situatiilor periculoase.

You Might Also Like